Najdirljivija borba ikad: Čovjek s Downovim sindromom rasplakao svijet

Isaac Marquez (32) boluje od Downova sindroma, zbog čega se nikad nije okušao u nekom sportu. No, barem je veliki navijač i obožavatelj borilačkih sportova, koje često prati na televiziji.

Jednom prilikom na Instagramu je napisao da bi volio biti poput Diega Sancheza, poznatog MMA borca. U tom trenutku nije ni slutio da će ta objava doći do samog Sancheza koji mu se ubrzo i javio. Obećao mu je da će mu ispuniti san i omogućiti da se bavi borilačkim sportom te da ima i pravu borbu pred punom dvoranom, piše Večernji List.

Njih dvojica zajedno su trenirala deset mjeseci, a u prosincu prošle godine odradili su i međusobnu borbu. Marquez je slavio u prvoj rundi, dobio ovacije publike, a pobjedu posvetio pokojnoj majci.

Smiješak mu nije silazio s lica, bio je veseo i ponosan na sebe, a njegova priča obišla je svijet. Tisuće navijača počele su ga pratiti na društvenim mrežama, a mnogi su pisali kako su se rasplakali od sreće kad su vidjeli ovu dirljivu priču.

Htio sam Isaaca učiniti sretnim i napraviti s njim nešto što je dobro za zdravlje. Vježbanje i borilačke vještine su među najzdravijim stvarima koje možete učiniti, rekao je Sanchez.

Od te borbe prošlo je nešto više od dva mjeseca, a ono što Isaaca u cijeloj priči možda i najviše veseli jest to da su on i Diego postali pravi prijatelji te se i dan danas druže. Svako malo objavljuju zajedničke fotografije iz dvorane jer su nastavili vježbati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.