Najčešće pogreške koje štete vašoj koži dok se tuširate

Možda se nakon detaljnog tuširanja osjećate čisto, ali neke stvari bi vam mogle napraviti više štete nego koristi.

Dermatologinja Heidi Waldorf u razgovoru za Insider izdvojila je šest najčešćih pogrešaka prilikom tuširanja koje je uočila kod svojih klijenata.

Tuširate se prevrućom vodom i predugo

Postoji bitna razlika između toplog i vrućeg tuša. Tuširanje vrućom vodom može isušiti vašu kožu, izazvati iritaciju i čak potaknuti prerano starenje kože, pa Waldorf kaže da je najbolje koristiti mlaku vodu.

Kažemo da je topli tuš najbolji, ali vrijeme je važnije od temperature, rekla je Waldorf koja ističe kako je važno ograničiti vrijeme tuširanja na maksimalno 10 minuta.

Koristite pogrešne gelove i losione

Ako nakon tuširanja imate osjećaj kao da se vaša koža zategnula, koristite pogrešno sredstvo za tuširanje. Naime, nakon tuširanja koža bi trebala biti nježna i mekana, a ne suha.

Klasične sapunice isušit će kožu i uništiti kožnu barijeru, odnosno uklonit će lipide i proteine, a nisu ni sva tekuća sredstva za čišćenje ista, rekla je Waldorf.

Ne hidratizirate kožu nakon tuširanja

Ako se nakon tuširanja samo prebrišete ručnikom i ne nanosite hidratantnu kremu, to bi moglo učiniti ozbiljnu štetu na vašoj koži.

Koristite ulje umjesto losiona

Korištenje ulja nakon tuširanja je bolje nego ne korištenje ičega, ali to i dalje nije pravilan način hidratacije. Iako ulje zadržava vlagu, ono vašoj koži ne čini ništa dodatno.

Nikada ne perete spužvicu za kupanje

Spužvice za kupanje mogu biti idealno mjesto za razvoj bakterija, a te bakterije se vrlo lako mogu proširiti i po vašoj koži te kroz pukotine ući u vaš organizam, prenosi Index.

Prejako trljate kožu

Možda ćete misliti da je tako koža čista, ali ustvari je možete samo oštetiti.

Ako nemate specifično stanje koje zahtijeva piling, nema potrebe za snažnim trljanjem kože prilikom svakog tuširanja, smatra Waldorf.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.