Najbrži električni automobil izložen u Mostaru

U punoj brzini Rimac Concept One tek je nešto više od male crvene mrlje koja u trenu preleti od jednoga kuta horizonta do drugog, piše CNN i ocjenjuje da bi, ukoliko se njegove karakteristike potvrde, ovaj radikalni koncept električnoga automobila, izum mladoga i nagrađivanoga hrvatskog dizajnera, mogao imati takvo ubrzanje koje mogu nadmašiti tek dva superautomobila na svijetu.

Tehničke karakteristike automobila Rimac Concept One impresivne su i to ne samo za električni automobil nego i za tradicionalne benzince.

Godinama se na električne automobile gledalo kao na gradsku verziju moćnijih terenskih vozila ili sportskih benzinaca.

To se vidjelo čak i prema imenima pa su električni automobili imali imena poput Leaf, Buddy ili Spark za razliku od benzinaca s imenima Vanquish, Venom ili Phantom.

Prvi puta predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu 2011., Concept One je električni automobil kojemu je cilj biti bržim čak i od Bugatti Veyrona.

Njegov izumitelj, 27-ogodišnji Mate Rimac, kaže kako motor može proizvesti 1018 konjskih snaga, ubrzati od 0 do 100 kilometara na sat u samo 2,8 sekundi, ima najveću brzinu od 305 kilometara na sat i može prijeći 600 kilometara s jednim punjenjem.

Tech entuzijasti napokon će doći na svoje na SPARK Gadget Showu, koji će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016., u prostorijama SPARK-a u Mostaru od 13 do 17 sati.

Očekujte najnovije uređaje iz svijeta virtualne stvarnosti, automatiziranoga upravljanja kućama, robota, bespilotnih letjelica i električnih vozila.

Sve izložene uređaje moći ćete isprobati i saznati na koji način rade, prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: