Najbolja svjetska rukometašica svih vremena pomaže izoliranim roditeljima u Tuzli

Najbolja svjetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže svoje roditelje Ivku i Duška, koji se zbog mjera zabrane kretanja za starije osobe iznad 65 godina nalaze u kućnoj izolaciji.

Srbijanska je rukometašica u veljači došla u posjet majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija koronavirusa, pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala ostati u Tuzli.

Tu sam kod roditelja, koji su stari i boležljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, poglavito u ovo vrijeme izolacije za starije osobe, rekla je za Klix.ba legendarna rukometašica, koja je rođena u Tuzli prije 60 godina, gdje je i počela igrati rukomet.

U rodnome gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja, imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima zbog pandemije koronavirusa kontaktiram uglavnom telefonom, rekla je Kitić.

Svetlana Kitić u beogradskom Radničkom ostvarila je blistavu karijeru, triput je osvajala naslov prvakinja Europe, a ima i trofej europskoga Kupa kupova s istim klubom.

Ovdje sam s kćerkom Marom Bogunović, koja je također igrala rukomet. Sin iz drugog braka, Nikola, živi u Njemačkoj, kao i najmlađa, Aleksandra, objašnjava.

S reprezentacijom bivše države ima brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj 1982., kao i dvije medalje s olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. godine te zlato iz Los Angelesa 1984.

Najboljom rukometašicom svijeta svih vremena proglašena je 2010. godine.

Ceca Kitić igrala je za tri reprezentacije – najprije za Jugoslaviju, a poslije raspada za Srbiju te za BiH. Jedno vrijeme je obnašala dužnost direktorice ženske reprezentacije BiH.

Poznata je i po veoma burnom životu. Čak pet puta se udavala i ima troje djece. Najkraći brak bio je prvi, s Blažom Sliškovićem, koji je trajao četiri mjeseca.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.