Najavljeno rušenje luksuzne medelinske vile Pabla Escobara

Lokalne vlasti u Kolumbiji će srušiti vilu ozloglašenog krijumčara droge Pabla Escobara u Medelinu i na njenom mjestu izgraditi park koji će biti posvećen žrtvama sukoba između narko-kartela, javlja Anadolija.

Načelnik općine Medelin Federico Gutierrez priopćio je kako je Policijskoj upravi dao nalog za rušenje vile Monaco Apartman i o tome izvijestio i nadležni Ured za privatno vlasništvo.

U priopćenju se navodi da je lokalna vlast odustala od ranijeg plana da renovira vilu u kojoj je Escobar svojevremeno živio i predao je na korištenje Tajništvu za sigurnost.

Razlog za odustajanje od prvobitnog plana je financijska neopravdanost projekta.

Simbole kriminala i zla treba rušiti, a takav slučaj je i s Monaco Apartmanom. Ti objekti su građeni krvlju i patnjom nevinih ljudi, poručio je načelnik Gutierrez.

Tijekom rata između narko-kartela u Kolumbiji u razdoblju od 1989. do 1993. godine ubijeno je više od 5.000 ljudi, a na mjestu Escobarove medelinske vile će biti izgrađen park i spomenik posvećen tim žrtvama.

U priopćenju se također navodi da će rušenjem kompleksa Monaco Apartman biti okončane i turističke ture koje su tematski rađene za turiste koji su posjećivali Medelin kako bi saznali više o gangsterskom životu Escobara, vođe Medelinskog klana koji je ubijen 1993. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.