Najavljeno pojeftinjenje goriva od 5 do 25 feninga u FBiH – Jabuka.tv

Najavljeno pojeftinjenje goriva od 5 do 25 feninga u FBiH

Federalno ministarstvo trgovine primilo je danas više od 200 obavijesti o promjeni cijena nafte i sve se odnose na sniženje cijena.

To znači da će od sutra u BiH građani moći natočiti jeftinije gorivo i do 25 feninga.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz ove institucije sniženje je na snazi od sutra, 10. ožujka, a kreće se u rasponu od 5 do 25 feninga po litru.

Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM/litru, a za DIZEL ( D5) od 1,66 do 2,36 KM/litru, kazali su.

Ističu i da sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim crpkama u Federaciji BiH možete pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO.

Promjene cijena korespondiraju s padom cijena nafte na svjetskim tržišta uzrokovanim glabalnim problemom koronavirusa.

Kako piše Financial Times, na samom početku trgovanja u ponedjeljak cijena barela na londonskom tržištu “potonula” je za više od 14 dolara i sada je 31,02 dolara, tačnije niža je za 31,5 posto. Na američkom je tržištu, ipak, cijena barela pala za 32 posto, na 28 dolara.

Ovako oštar dnevni pad cijena nafte nije zabilježen još od siječnja 1991. godine, kada je započeo prvi Zaljevski rat i kada su cijene “potonule” za 33 posto.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • “Od 5 fo 25″… koliko , 6 je li ?
    Ma da, nije zabiljezen ovakav dnevni pad cijene nafte već 30g , a kad točimo i plaćamo to ne primjećujemo samo kad raste cijena to isog trena primjetimo

  • Bojkotirajmo Sirokobrijeske pumpe i tocimo gorivo bilo gdje usput samo ne u Sirokom Brijegu zasto sto je gorivo na nasim pumpama najskuplje u BiH.

  • Ja mislim da če sve sada pojefitiniti, počev od goriva pa nadalje, zbog bunta, a sve to može biti povezano sa svjetskom općom manipulacijom, sama epidemija corona virusa je razlog tome. Čudne stvari se događaju. Pitam se samo šta će biti sa onolikim izbjeglicama u Turskoj kad epidemija zavlada

  • Pojeftinjenje… znaci da ce u kratkom roku Bit poskupljenje 4/5 puta vise od ovog prividnog pojeftinjenja🤧🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️
    Evo sto nas j..u, al zasto nas i za usi vuku 🤧

  • Ne spuštajte cijene sve je više kupaca.Ličite mi na onoga majmuna što su mu u rupu u stablu stavili 3 banane on ih sve uzeo i ne može izvuć ruke.Prije bi krepao nego ih pustio.Uništit će te sve zbog svoje pohlepe

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.