Najava promocije monografije „Mostar iza kulisa“

U Mostaru se predstavlja knjiga “Mostar iza kulisa”, veliki monografski projekt Ivana Kelave i Mirka S. Božića, u izdanju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Monografija je plod dugotrajnog procesa istraživanja i dokumentiranja grada sa svim njegovim otvorenim i skrivenim prostorima koje je Kelava secirao objektivom, a Božić tipkovnicom, čime je na vidjelo izašao jedan potpuno novi grad, koji djelomično gubi svoje nekadašnje lice a koje je u ovoj knjizi konzervirano, što je čini izvanrednim svjedokom vremena i prostora u kojem je nastala.

Knjiga nije klasična publikacija sa nizom atrakcija na kakve smo navikli u kontekstu turističke propagande, već prije konceptualno zaokružena i stilski izrazito obilježena cjelina koja će biti jednako otkriće za posjetitelje i stanovnike grada.

O procesu od začetka same ideje projekta do njegove realizacije govorit će izdavač Danijel Vidović, urednica Danijela Ucović, autori Mirko S. Božić i Ivan Kelava te pisac

Za prve jer prikazuje Mostar u jednom osvježavajućem, drukčijem svjetlu; za druge jer prikazuje scenografiju njihove svakodnevice kroz prizmu priča i perspektiva koje će možda po prvi put otkriti upravo između korica ove knjige.

Predstavljanje će se održati u maloj dvorani HD HS Kosača u četvrtak, 29.6.2017., u 20 sati.

Izdavanju fotomonografije je pomogla Fondacija za izdavaštvo i Grad Mostar.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.