Blidinje domaćin 2. Memorijalnom turniru u bridžu „Jerko – Jerry Kovač“

U Parku prirode Blidinje od 24. do 25. lipnja 2017. godine u restoranu “Staza” održat će se 2. Memorijalni turnir u bridžu “Jerko -Jerry Kovač” u okviru manifestacije “Posuško lito“.

Turnir se održava u spomen na preminuloga Posušanina Jerku Jerrya Kovača, koji je 2015. godine uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu. Domaćin ovog natjecanja je Bridž klub “Herc” iz Posušja čiji se članovi nadaju što većem odzivu igrača iz cijele regije a procjenjuju da će ih doći oko 60-tak iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Održavanjem ovoga bridž turnira nadaju se da će dobiti nove zaljubljenike i potencijalne igrače u ovu vrstu igre.

Atraktivnost turnira je u tome što se održava na prostoru Parka prirode Blidinje, gdje se nalazi najveći vrh u Hrvata – Čvrsnica (Pločno – 2228 m/nv). U Poljima je smješteno jezero Blidinje, nebrušeni biser prirode, modro gorsko oko u srcu tog beskrajnog planinskog zelenila. Planinski biser u podnožju Čvrsnice je Masna Luka s predivnom crkvom Sv. Ilije Proroka i izvorima vode. Brojno endemično bilje, raznolik životinjski svijet, brojni povijesni spomenici (gomile i srednjovjekovni stećci) te brojne priče i legende (Junak Mijat Tomić, Diva Grabovčeva) će svakoga ostaviti bez daha.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.