NAJAVA: ‘Dani Kočerina 2012’

Mjesna zajednica Kočerin (Široki Brijeg), Hrvatska športsko-kulturna udruga Viganj i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Kočerin i ove godine, u sklopu „Brijeških zvona“, organizira tradicionalnu kulturno-zabavnu i športsku manifestaciju „Dani Kočerina 2012.“.

Središnji športski događaj svakako je 34. Petrovdanski malonogometni turnir, koji počinje u petak, 15. lipnja, a završava na sami blagdan sv. Petra i Pavla 29. lipnja kada se ujedno obilježava i Dan župe Kočerin. Ove godine na Kočerinu će biti posebno svečano jer se obilježava 140. godišnjica osnutka župe, a u sklopu središnjeg misnog slavlja bit će podijeljen sakrament svete Potvrde. Samom blagdanu sv. Petra i Pavla prethodi trodnevnica od 26. do 28. lipnja.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije „Dani Kočerina 2012.“ su Općina Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka. Generalni sponzor turnira je tvrtka „Dubint“ d.o.o. Kočerin, Široki Brijeg. Nagradni fond Petrovdanskog turnira iznosi 9.000 KM. Prijave ekipa mogu se izvršiti u caffe-u Pax na Kočerinu. Uplata po ekipi iznosi 200 KM, a za sve dodatne informacije mogu se kontaktirati organizatori na brojeve mobitela 063 146277 i 063 429797. U sklopu manifestacije u nedjelju 17. lipnja bit će održana Večer folklora. Također u sklopu manifestacije „Dani Kočerina 2012.“ Bit će održana i utrka biciklima, bit će organizirana tombola, a na Petrovdan 29.6. nakon finalne utakmice 34. Petrovdanskog turnira bit će održan koncert. Proteklih godina na Petrovdan gostovali su između ostalih Severina, Jole, Josip Ivančić, Vuco… Manifestacija „Dani Kočerina 2012.“ je prigoda da se na jednom mjestu okupe gospodarstvenici, političari, športaši, glazbenici, novinari i ostali gosti, a sve to uz izvorni hercegovački proizvod gangu, gusle i trusu i uz nezaobilaznu čašu dobrog vina i domaći pršut i sir i sve to uz bogat športsko-zabavni program.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.