Naftna industrija Srbije preuzima OMV u BiH

Austrijska naftna kompanija OMV zaključila je prodaju svog poslovanja u Bosni i Hercegovini te od 1. ožujka. Naftna industrija Srbije (NIS) preuzima 28 benzinskih postaja OMV-a u BiH.

“Nakon odobrenja institucija nadležnih za zaštitu konkurencije, NIS će preuzeti svih 28 benzinskih postaja, skladište derivata, lokalni glavni ured u Sarajevu i 22 zaposlenika”, priopćeno je iz OMV-a.

Ta je austrijska kompanija krajem studenog prošle godine potpisala ugovor s NIS-om, tvrtkom koja je u većinskom vlasništvu ruskog Gasprom njefta, o prodaji svoje podružnice u BiH, tvrtke OMV BH d.o.o.

Dvije su kompanije, ponavlja se i u današnjem priopćenju, zaključile da neće otkrivati kupoprodajni iznos. (Hina)

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • glupi ste vi s takvim komentarima,,,jeli bolje da su kupili i sačuvali ova radna mjesta što imaju u toj benziskoj… iako na OMW radnici nisu ljubazni kao na drugim pumpama važno je sačuvati radna mjesta

  • Ljudi moji pomalo nam propada ZHŽ dug od 66 milijuna maraka, ne vjerujem da će ići na bolje, može samo na gore. Jesmo se bili dičili Bosna ovakva onakva mi najbogatiji. Oni su nas pravo naguzili gore. Šalji im porez kroz dugi niz godina a oni grade Sarajevo i Zenicu. A kita druga Tita ovamo. 4 kilometra autoputa kroz Hercegovinu,sve sam rekao. Sve sami znate kako nam izgleda… Katastrofa! ovo je dobro kako će nam biti. Ovi što su se začahurili u javnim sektorima lako mi je za njih. Došli Bog zna kako na mjesta i glume gospodu intelekt neki a najveći neradnici. Opet kažem čast izuzetcima al tako pomogao nam Bog kako ce nam biti u skorijoj budocnosti.

  • Do ovoga su nas doveli nasi politicari koje mi biramo a oni sitnim novcima potkupe sirotinju koju su prije stvorili i tako u krug bez OLUJE 2 nema nam spasa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.