Naftna industrija Srbije kupila OMV BH

Naftna industrija Srbije je danas u Beogradu potpisala ugovor o kupovini 100 posto vlasništva kompanije OMV BH. Time će NIS preuzeti mrežu od 28 benzinskih postaja u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju se navodi da je mreža OMV jedna od najjačih na tržištu BiH i ističe da kupovina benzinskih postaja te kompanije predstavlja korak u realizaciji strategije regionalnog razvoja NIS-a do 2012. u kojoj je jedan od prioriteta širenje maloprodajne mreže na Balkanu.

Preuzimanjem maloprodajne mreže OMV u BiH NIS će, kako se ističe, osigurati kanale prodaje goriva “euro 5” kvaliteta, koji se proizvode u rafineriji najveće naftne kompanije u Srbiji.

Dodaje se da je u okviru regionalne strategije razvoja NIS-a tržište BiH identificirano kao jedno od prioritetnih za Kompaniju, pored tržišta Bugarske i Rumunjske. Očekuje se da ugovor između NIS-a i OMV BH bude zatvoren poslije odobrenja nadležne institucije za zaštitu konkurencije. U okviru obostranog dogovora, kompanije neće objelodanjivati cijenu transakcije, navodi se u priopćenju.

Poslovnim planom za 2013. planirano je da NIS na kraju te godine u Bugarskoj, Rumunjskoj i BiH ima najmanje 100 benzinskih postaja. NIS na siteu navodi da s 332 benzinske postaje, šest auto-punilišta za autoplin i šest trgovina boca, već ima najveću mrežu u Srbiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.