Nadbiskup Krakova nazvao LGBT pokret “duginom kugom”: “Prijeti dušama, srcima i umovima”

Katolički nadbiskup Krakova je u propovijedi u povodu 75. obljetnice Varšavskog ustanka osudio “duginu kugu” koja “prijeti dušama, srcima i umovima” Poljaka, prenijeli su poljski mediji.

Poljska je središte napada konzervativnih krugova na ono što nazivaju “LGBT ideologijom” ili “rodnom ideologijom” koja navodno prijeti tradicionalnom modelu obitelji i vodi prema seksualizaciji djece.

Crvena kuga (komunizma) nam sada ne prijeti, ali pojavila se nova kuga, neomarksistička koja želi zarobiti naše duše, srca i umove. Ta kuga nije crvena, već duginih boja, rekao je nadbiskup Marek Jadraszewski, objavilo je u petak nekoliko poljskih medija.

Ozračje nepovjerenja prema seksualnim manjinama osnaženo je u Poljskoj, jako privrženoj svojim katoličkim tradicijama, izjavama čelnika vladajućih konzervativaca Jaroslawa Kaczynskog, koji je u travnju tijekom kampanje za europske izbore kritizirao LGBT zajednicu, rodnu teoriju i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije kao prijetnju identitetu, naciji i poljskoj državi.

Tridesetak sela, općina ili regionalnih skupština proglasilo se slobodnim od LGBT ideologije, a paradu ponosa su u srpnju u Bialystoku, na sjeveroistoku zemlje, napale skupine ultranacionalista.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Sve čestitke nadbiskupu, samo hrabri muževi i žene mogu se suprostaviti ovom zlu, ovoj bolesti, ovom izopačenom i nakaradnom načinu života i razmišljanja. Sve za život, i sve protiv izopačenih zajednica.

  • Kako se oni žele jebavati među svoja četiri zida, mene ne interesira. Oni traže gledatelje za svoje guzičarenje, pravo javnosti upražnjavanja duginih $upaka na otvorenoj sceni i od nas traže aplauze. Pa to je po sebi bolest, jednako onih koji to rade, tako isto i onih koji to gledaju aplaudiraju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.