Načelnik Uskoplja: Drago mi je da otkriven počinitelj, a naši građani bili dostojanstveni

Nakon što su službenici Federalne uprave policije i MUP-a Srednjobosanske županije otkrili odgovornog za ispisivanje sramnih grafita u mjestu Krupa kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, reagirao je i načelnik ove općine Sead Čaušević.

Čaušević je od prijave incidenta pozivao na suzdržanost i realno smirivao tenzije u gradu koje nosi ožiljke teških ratnih trauma i brojnih zločina.

Zahvalio bi se policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije, također i Federalnog MUP-a, koji s otkrili počinitelja ovog djela koje je izazvalo nemir  na prostoru naše općine i čitave BiH. Ono što želim poručiti je da su od početka moji građani bili dostojanstveni, u svemu, da nisu poduzimali nikakve korake kad je u pitanju nemili događaj. Bili su mirni i suzdržani i pustili da  istragu provodu organi tijelaza ovu vrstu nedjela, rekao je Čaušević u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Uputio je poruku i građanima svoje općine.

Želim reći da je otkriven počinitelj ovog gnjusnog djela i da mi trebamo nastaviti živjeti kao i do sada. Ovakvi i slični incidenti nas ne bi trebali uznemiravati u budućnosti,  kazao je.

Dodao je da mržnja neće zatrovati Uskoplje.

Svi mještani u Krupi i ostalim miješanim mjestima bili su dostojanstveni, a to ćemo nastaviti i u budućnosti raditi, poručio je Čaušević.

Vlasnik priznao da je sam ispisao fašističke grafite kako bi za iste optužio Hrvate

(www.jabuka.tv)


10 komentara

    • Kladim se da će kadijske “sudije” biti blagi i neće strogo kazniti ovoga talibana. O ovom slučaju malo se priča u sarajevskim medijima. Da je suprotno – da je počinitelj Hrvat, onda bi priča bila drugačija. Proglasili bi izvanredno stanje u SBŽ, sastala bi se OBA MUSLIMANSKA člana Predsjedništva, FTV bi organizirao okrugli stol s temom “povampirene ustaše napadaju miroljubive bošnjake”, tražila bi se sjednica Federalnom parlamenta itd. Sestra ovog Pokvića, novinarka BHTV Amela Pokvić, napisala je na svom profilu mrziteljski komentar i popljuvala Hrvate,. Sada je sve obrisala, ali se krava nije ispričala.________________Ni u jednom mediju iz Sarajeva nema ni slova a isilovcima iz BiH koji su s mržnjom dočekali navijače Zrinjskog u Švedskoj.

  • Znamo mi u Mostaru kako to uglavnom ide. Muslimani crtaju križeve po džamijama i po Starom mostu, a mladež HDZ-a šara po crkvama i ruši križeve po grobljima. To je udbaška taktika kojom se koriste HDZ i SDA već 25 godina. Pa stara je izreka ZAVADI PA VLADAJ… Svi smo mi isti i svi bi prvo trebali čistiti ispred svojih vrata ili kako kaže evanđelje: IZVADI BRVNO IZ SVOG OKA PA ONDA TRUN IZ TUĐEG!

  • “Mostarac”, ne talasaj i ne pokušavaj raspodijeliti krivnju na obje strane. A nisu obje iste. Nije to od jučer, to je još iz rata kada su muslići mučki s leđa napali Hrvate. Njihova laž da je bilo obrnuto ne pije vode. Nema logike da Hrvati (HVO) oslobode Mostar od četnika, smjeste, najedu i naoružaju muslimane, a onda ih napadnu. To je laž, smišljena u glavama pokvarenoga zločinca Alije i njegovih istomišljenika.

    • nemoj mi molim te nikoga braniti jer znam puno toga! znaš li ti kako su izginuli naši iz ilića i cima na merdžan glavi? poslali hrvati hrvate da izginu i tako ti je na svim stranama bilo za interese onih koji su danas na vlasti i nisu nosili puške. što nisu alijini i tuđmanovi sinovi išli na prvu crtu? dosta je meni tih domoljuba. sve hrvatine po mostaru zapošljavaju u svojim kafićima muslimane zato što su im pet maraka jeftiniji.

  • Bošnjačka posla, rade nam o glavi, služe se svime i svačim. Od biranja komšića, klanjanja po Hercegovini, sad ovo… Bože sačuvaj

  • Danas uopće nije ,barem do prije sat vremena ova svinjarija ovog talibana nije uopće objavljena..eto kako su oni korektni..ko izr… Qrac.Oni to zataškavaju jer mu je upravo netko iz njihove glavne ćaršije to i naredio da uradi.

  • Ma sve dogovoreno na visoj razini.On je samo mali igrac koji i ne zna tko je na vrhu. Nista nije slucajno .Ono sto nisi uspio ratom odradjivaj u miru.Rat se vodi i danas samo drugim srestvima..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.