Na Uskrsnu nedjelju uživat ćemo u toplini i suncu

U proteklom tjednu vratilo nam se većinom suho i sunčanije vrijeme.

U dane vikenda u BiH prevladavat će suho, mirno i stabilno vrijeme s puno sunca. Vjetar će biti većinom slab. Nastavit će se porast temperature, kako jutarnje tako i dnevne. Uživat ćemo u lijepom vremenu i temperaturi oko 20 Celzijevih stupnjeva, možda i malo iznad.

Za nedjelju, na Uskrs, prognozira se puno sunca i topline. Pravi proljetni dan s popodnevnom temperaturom između 20 i 22 Celzijeva stupnja. U ponedjeljak ostaje toplo, ali ne posve stabilno pa će popodne ili navečer postojati mogućnost za pokoji kraći pljusak.

Ali moguće je da to i zakasni pa dođe tek u utorak. Na jugu su nestabilnosti moguće već u ponedjeljak poslijepodne. Do tada će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro će puhati bura, a danju vjetar s juga.

No, u nedjelju okreće na jugo, koje će početkom tjedna jačati, zbog čega će i jutarnja temperatura još malo porasti.

Jača južina sa sobom povlači nerado viđenog gosta – pustinjski afrički pijesak. Razlog povlačenja pijeska i jačanja južine jeste nizak položaj ciklone, blizu obala Maroka i Libije gdje se nalazi snižen zračni tlak, a sa istoka se nalazi polje visokog zračnog tlaka. S pijeskom u zraku nebo će se zamutiti, kazao je za N1 meteorolog amater Nedim Sladić. 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.