Mladi Hrvati iz Chicaga skupili i donirali novac za osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom

Jedna lijepa uskršnja priča u kojoj su uključena djeca treće generacije hrvatskih iseljenika iz Chicaga i djeca sa poteškoćama u razvoju sa područja Ljubuškog odvija se upravo ovih dana u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za osobe s poteškoćama u razvoju Ljubuški.

Na poticaj franjevca fra Joze Grbeše koji vodi duhovnu brigu o hrvatskoj zajednici u Chicagu da se pomogne radu Edukacijskog centra u Ljubuškom i štićenicima centra, srednjoškolka Ivana Cooper i njen rođak Marko Signoretto odlučili su pokrenuti humanitarnu kampanju za prikupljanje sredstava kojima bi se potpomogao rad centra.

Obiteljski korijeni vežu ih uz Hercegovinu, jer im je baka rođena u obitelji Čuvalo iz Proboja, a djed iz obitelji Karačić u Jarama.

U ovoj akciji koja je trajala par mjeseci, uspjeli su prikupiti iznos od 15.176,40$.

Svoje uskršnje praznike Ivana i Marco odlučili su provesti volontirajući u Centru, a s njima je iz Amerike u pratnji doputovala i Ivanina majka, ujedno i Marcova tetka Mara Karačić Cooper, javlja Radio Ljubuški.

Po dolasku u Edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s poteškoćama u razvoju Ljubuški ravnateljici Mariji Kikaš uručili su vrijednu donaciju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.