Na ulazu u Hrvatsku pronađeno 20 imigranata, dječak skrivan među kutijama

Srpska carina i policija tijekom proteklih dana pronašli su 20 ilegalaca na graničnim prijelazima Šid i Batrovci. Svi su htjeli ući u Republiku Hrvatsku. Uhvatili su 15 Afganistanaca i pet Pakistanaca.

Svi otkriveni ilegalci htjeli su prijeći granicu na sličan način, skrivajući se u tovarnom prostoru kamiona.

Pronašli su ih među kutijama sanitarnih sredstava, paletama, plastičnim kutijama, pa čak i u jednom od novih automobila koji je iz Bugarske prevožen u Italiju.

Dok su se vozači kamiona odmarali, ilegalci su ulazili u prikolice kamiona. Kad bi vozači kretali na put, prijavljivali su policiji da iz tovarnoga prostora čuju glasove ili da su primijetili tragove ulaženja u prikolice.

Najstariji ilegalac ima 30, a najmlađi 11 godina. Većina kamiona u kojima su se skrivali ilegalci išli su prema Italiji, dok je jedan išao prema Njemačkoj, a ostali prema Hrvatskoj i Sloveniji, piše 24sata.hr.

Inače, srpski carinici najviše otkrivaju na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj ilegalce, dok su prilikom kontrole na graničnom prijelazu Horgoš s Mađarskom proteklih dvaju mjeseci otkrili šverc antikviteta, marihuane, poštanske marke, brendiranu odjeću…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.