Na traktoru pobjegao iz Knina, a sada poručuje: Otkrit ću sve detalje o ratu u Hrvatskoj

Nogometaš Crvene zvezde Miloš Degenek reprezentativac je Australije, ali je u travnju 1994. godine rođen u Kninu.

Imao je 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, a ranije je govorio da je tada s ocem i majkom otišao na traktoru i kaže da je put trajao devet dana.

Njegova je obitelj pet godina kasnije odselila u Australiju. Sada kaže da će napisati knjigu o svemu što je prošao.

Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz što smo prošli mi i mnoge obitelji slične našoj. Ja sam bio baš mali, ali znam sve iz priča svojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva bit će objedinjena u toj knjizi, rekao je Degenek za Informer.

Degenek je bio u Kninu nakon rata.

Jesam. Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije neke tri godine. Želio sam vidjeti gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Godio mi je boravak tamo, rekao je Degenek i dodao:

Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja. Toga se i te kako sjećam. Sirena za početak opasnosti, odlazaka u podrum...  Bude teško kad se moraš stalno seliti i počinjati život iz početka. I dan-danas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje otići živjeti i radim svaki pošten posao, ne stidim se.

Dodajmo i da je Degenek bio na odmoru u Dubaiju gdje se fotografirao s tenisačem Novakom Đokovićem te taj trenutak objavio na Instagramu.

(www.jabuka.tv)49 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.