“Na temeljima bazilike naše”: U Mokrom održana sedma večer folklora

Sedma večer folklora u sklopu svečane manifestacije “Na temeljima bazilike naše” održana je u nedjelju u Dubokom Mokrom kod Širokog Brijega.

Manifestacija je započela svetom misom na ostacima ranokršćanske bazilike u podnožju Gradine u 18 sati, a nakon svete mise slijedio je kulturno-zabavni program u kojem je sudjelovalo osam kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Program manifestacije vodio je Širokobriježanin Ivan Kraljević, a nazočnima se u programu otvaranja obratio i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, koji je istaknuo da naziv i mjesto održavanja ove manifestacije otkrivaju povijest življenja u ovim krajevima.

Manifestaciju je organiziralo KUD Mokro, a uz domaćine u programu su još sudjelovali: HKUD Jare, HKUD Rodoč, HKUD “Brda” Izbično, HFS Bobovac, Čatići, Kakanj, KUD “Dikovača” iz Zmijavaca u Hrvatskoj, Dream Team Babe iz Ljubuškog te HKUD Crnač.

U zabavnom dijelu programa publiku je zabavljao i Tamburaški sastav Romansa, a bila je organizirana i bogata tombola. Za sve one koji nisu mogli doći, u suradnji s Radio Marijom BiH, organizatori su osigurali i izravan radijski prijenos svete mise.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.