Na tavanu pronašao 32 godine staru igru koja vrijedi 16 tisuća KM

Čišćenje tavana kuće u kojoj je odrastao ovog je vikenda Scottu Amosu iz Rena u Nevadi donijelo oko 16 tisuća KM, za koliko je proteklog vikenda na aukciji prodana 32 godine stara igra za NES Kid Icarus, koju je sasvim slučajno pronašao.

Izvorno je mislio kako igra vrijedi tek nekoliko stotina dolara, ali javio se nekoliko stručnjaka u vezi svog pronalaska, a nakon pola sata jedan mu je i odgovorio: “Pronašao si blago”, izjavio je za Reno Gazette Journal.

Nitko iz Amos obitelji nije siguran kako je zapakirana igra za NES Kid Icarus s računom završila na tavanu ni zašto. Međutim, kako račun datira iz 8. prosinca 1988., pretpostavljaju kako se radi o zaboravljenom poklonu za Božić.

Pronaći zapakirani primjerak sasvim slučajno, pogotovo u tako dobrom stanju i jasnim porijeklom, vrlo je neobična i poprilično povijesna pojava, rekla je Valarie McLeckie iz tvrtke Heritage Auctions. Radi se o jednoj od igara koje je najteže pronaći u takvom stanju, a McLeckle smatra da ih postoji tek 10-ak u svijetu u rukama kolekcionara.

Tvrtka Wata Games, za ocjenjivanje stanja videoigara, pronađenoj je igri dala visoku ocjenu 8 od 10, što je sjajno za igru za koju donedavno nisu ni znali da postoji te je posljednjih 30-ak godina provela u kutiji na tavanu. Zbog jasnog dokaza o porijeklu i visoke ocjene za stanje igre, proteklog je vikenda na aukcijiuspješno prodana za devet tisuća dolara, tek nešto manje od 16 tisuća KM.

Amos je rekao da će zaradu od videoigre podijeliti popola sa sestrom te da za idući mjesec planiraju odmor u Disney Worldu, prenosi Index.hr.

Kid Icarus izvorno je izašao 1986. u Japanu, a godinu kasnije je stigao na europsko i američko tržište. Igra se temelji na grčkoj mitologiji. Protagonist pod imenom Pit, koji pomalo liči na Kupida, mora pronaći tri sveta blaga kako bi oslobodio božicu Palutenu. Iako je igra dobila miješane kritike, smatra se kultnim klasikom i dobila je brojna izdanja i nastavke.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.