Na području HNŽ-a tijekom vikenda pljačke, pucnjava, tučnjave

Tijekom proteklog vikenda iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirane su 23 prijave, priopćio je MUP-a HNŽ-a na svojim internetskim stranicama.

Iz oblasti javnoga reda i mira registrirano je 13 prekršaja, a iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su čak 33 prometne nesreće u kojima je 18 osoba zadobilo lakše ozljede.

PP Čitluk prijavljeno je kako je ispilan dio zaštitne ograde, u dužini 6-7 m na cesti za veliki parking, iza crkve u Međugorju.

U naselju Vrapčići, ispred UO „Ćoša“, došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovali E.Đ. (1978.), J.K. (1993.) i R.S. (1988.) s jedne strane i O.M. (1967.) i M.S. (1958.) s druge strane. Od R.S. su izuzeti bokser, bejzbol palica i pištolj ručne izrade bez metaka. Izgrednici su privedeni, a slijedi podnošenje prekršajnih prijava protiv njih.

PP Mostar Centar je izvješten da je od nepoznate muške osobe narušen javni red i mir ispisivanjem grafita „PT“ na Starom mostu. Po prikupljenim podatcima slijedi podnošenje prekršajne prijave.

PP Čitluk prijavila je G.D. iz Italije da joj je, u mjestu Bijakovići, otuđen novčanik s raznim nakitom i novcem.

U subotu oko 23,45 sati, na benzinskoj crpki Delta Oil, koja se nalazi na cesti M 17, u mjestu Dubišnica, izvršeno je razbojstvo od dvije nepoznate maskirane osobe uz uporabu automatske puške i pištolja. Razbojnici su iz vatrenog oružja ranili u predjelu noga vl. benzinske crpke T.B., nakon čega su otuđili novac, te vozilom marke Hyndai Tucson, koje su na benzinskoj crpki otuđili od J.K. pobjegli u smjeru Mostara. T.B. je vozilom Hitne pomoći DZ Jablanica prevezen u bolnicu Mostar. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.

U noći sa subote na nedjelju oko 01,40 sati, dvije maskirane osobe izvršile su razbojstvo u mjestu Međugorje, na benzinskoj crpki OIL. Jedna od navedenih osoba imala je automatsku pušku kalašnjikov, a druga pištolj iz kojega je ispaljen hitac u zid, nakon čega su razbojnici uzeli novac, te se vozilom Marke Hyndai, crne boje, udaljili u smjeru Čapljine. Upoznat nadležni tužitelj, obavljen očevid, poduzete sve potrebne mjere.

PP Jablanica u nedjelju je H.B. (1967.) iz Jablanice prijavio kako je tijekom noći od nepoznatih počinitelja izvršena provala u TR „Mak“ u Jablanici. Očevidom je utvrđeno da je iz radnje otuđena manja količina prehrambenih artikala i sredstava za higijenu. Upoznat nadležni tužitelj, obavljen očevid.

Patrola policije PI Glavatičevo je u mjestu Boračko jezero, općina Konjic, u nedjelju je izvršila pretres A.B. (1991.) iz Hadžića, te je kod njega pronašla dva smotuljka zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Od A.B. je uzeta izjava od strane inspektora OKP PU KOnjic. Predmeti u svezi s kaznenim djelom su izuzeti, a sa svim je upoznat nadležni tužitelj.

U Operativni centar MUP-a HNŽ-a prijavljeno je kako se u mjestu Maloševići, na lokalitetu stare „Ćirine pruge“, nalazi napušteno vozilo marke Hyndai, crne boje. Navedeno vozilo je otuđeno tijekom prethodne noći na području Jablanice. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Odjela krim. policije, a vozilo je prevezeno u krug PU Mostar.

(FENA | Bljesak.info)

Komentiraj: