Na natječaj za 70 policajaca prijavilo se 2640 kandidata

Na natječaj za prijam 70 kadeta Granične policije BiH stiglo je čak 2640 prijava, što znači da je u prosjeku na jedno radno mjesto konkuriralo 38 kandidata. Ovi podaci jasno pokazuju na to da je država i dalje najpoželjniji “šef”, ali i na veliku nezaposlenost.

Iz Granične policije kažu kako Povjerenstvo za izbor radi na pregledanju prijava, piše Glas Srpske. – Kandidati koji ne ispunjavaju uvjete natječaja ili su njihove prijave nepotpune ili nepravodobne bit će obaviješteni i imaju pravo prigovora ravnatelju Granične policije, istaknuli su iz Granične policije.

Naglasili su da će Povjerenstvo nakon razmatranja prigovora i donošenja odluke odrediti datum početka testiranja kandidata koji su ispunili sve uvjete. – Kandidati će o testiranju biti obaviješteni telefonski, na internet-stranici Granične policije BiH i na oglasnim pločama organizacijskih jedinica, istaknuli su iz Granične policije. Kandidati će polagati test općeg znanja, fizičke sposobnosti, psihotest te obaviti liječnički pregled i intervju.

Granična policija je na kraju prošle godine imala 2182 službenika, među kojima su 1964 policajca, 150 radnika, 52 državna službenika i 16 pripravnika. Iz ove instituciji su istaknuli kako je pravilnikom o unutarnjoj organizaciji predviđeno 2646 zaposlenih i da je prazno 480 radnih mjesta. Granična policija je za bruto plaće u 2015. godini utrošila 49,65 milijuna maraka.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.