Na Malti ubijena novinarka koja je smetala mafiji, ali i vlastima

Novinarka Daphne Caruana Galizia koja je otkrila aferu Panama Papers na Malti ubijena je jučer u eksploziji autobombe ispred u blizini njezine kuće, piše Guardian.

Novinarka je preminula kada je njezin automobil, Peugeot 108, eksplodirao nakon aktiviranja bombe, a eksplozija je bila toliko jaka da su dijelovi vozila odletjeli do obližnjeg polja. Daphne Caruana Galizia pisala je blog koji su stanovnici Malte pratili više nego ostale medije u državi, a smetala je kako vlastima, tako i pripadnicima mafije.

Prema njezinim najnovijim otkrićima, premijer Malte Joseph Muscat sa svoja najbliža dva suradnika bio je umiješan u rad takozvanih offshore tvrtki i prodajom putovnica Malte, ako i uplatama Vlade Azerbejdžana.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za njezinu smrt, a predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca pozvala je na mir.

– Svi znaju da je Galizia bila oštra kritičarka, koliko politički tako i osobno, ali nitko ne može opravdati ovakav barbarski čin – rekla je ona.

Prema pisanju lokalnih medija, ubijena novinarka je prije 15 dana policija prijavila prijetnje smrću. Svoj posljednji članak na blogu je objavila jučer u 14.35 sati, a ubijena je u eksploziji koja se dogodila nešto nakon 15 sati.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

  • Znači smetala istoj skupini ljudi,odnosno ne ljudi…Mafija i vlast je skoro isto,funkcioniraju na isti način,ne biraju sredstva i poslove da bi došli do materijalne koristi…Zar i kod nas u BiH-ni,RH-oj,Srbiji,Crnoj Gori itd.ne funkcionira sve isto i slično..Evo Todorića,što su oni mafija,vlast,tajkuni ili sve u jednom…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.