Na javnu tribinu Studentskog zbora došlo svega desetak studenata

 

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je na Pravnom fakultetu u Mostaru organizirao javnu tribinu pod nazivom “Gdje je mojih 10 KM?”. Studentski zbor na transparentan način prezentira urađeno, pravda troškove u prošlom sazivu tog zbora kao i aktivnosti koje su urađene u prošloj akademskoj godini, rečeno je na tribini.

”Preko 60% našeg proračuna otišlo je studentskim projektima i studentskim udrugama koje djeluju pri Sveučilištu u Mostaru. Ostali novac smo potrošili na besplatne tečajeve za studente. Prošle godine smo imali sedam tečajeva, ove godine planiramo devet besplatnih tečajeva za studente, koje mi plaćamo iz proračuna”, rekla je Janja Marušić predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednica Marušić je najavila i rekonstrukciju Vojničkog igrališta koje se nalazi u kampusu Sveučilišta za što će otići najviše novca.

Rad Studentskog zbora najvećim dijelom financiraju studenti koji na početku svake akademske godine uplaćuju 10 KM. Unatoč tome što je na Sveučilištu upisano preko 15 000 studenata, prošle godine je samo 8000 studenata uplatilo ovaj iznos. Kako je na današnjoj tribini rekla Janja Marušić, Studentski zbor će nastojati iznaći načina da svi studenti sudjeluju u plaćanju ovoga iznosa.

Osvrnula se i na slab odziv studenata današnjoj tribini. Tek je desetak studenata došlo da posluša gdje je i za što utrošen njihov novac. Studentski zbor je detaljno uradio prezentaciju rada i utrošenog novca, a u samom uvodu Marušić je objasnila i način donošenja odluka kao i sustav isplate novca.

(Bljesak.info)

11 komentara

Komentiraj: