Na Izvršnom odboru NS BiH potegnuto pitanje Kupa BiH, ali nije bilo dovoljno volje

U ponedjeljak je održana videokonferencija Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj su potvrđeni zaključci Natjecateljske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Natjecateljska komisija odlučila je da se prvenstvo prekine zbog toga jer “nema uvjeta da se odigra do kraja” zbog odluke Kriznog stožera RS, a predloženo je da se titula dodijeli Sarajevu, da iz lige ispadnu Čelik i Zvijezda 09 i da prve četrvrtoplasirane ekipe na tablici sudjeluju na europskoj sceni, te da se okonča i natjecanje u Kupu.

Zaključak Natjecateljske komisije morao je proći i glasanje na Izvršnom odboru, a tamo je očekivano isti i potvrđen.

Neslužbeno, SportSport.ba saznaje da je na početku sjednice prvi čovjek Saveza, Elvedin Begić, “potegao” pitanje odigravanja Kupa, no nije bilo dovoljno “zainteresiranih stranaka” da se zaključci Natjecateljske komisije po tom pitanju promijene jer se smatra da bi se na taj način ostavio prostor za eventualne manipulacije.

Na kraju su zaključci Natjecateljske komisije usvojeni s tim da je samo jedan član IO bio protiv i to Dragan Soldo, dok Vico Zeljković nije imao pravo glasa s obzirom da još uvijek nije potvrđen od strane Skupštine kao član IO.

Nisu, naravno, svi sretni zbog konačne odluke, a sada ćemo se polako okrenuti novoj sezoni koja starta 01./02. kolovoza.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.