Na izlazima iz Mostara postavljeni policijski punktovi

Zapovijed koju je u četvrtak na izvanrednoj sjednici donio Županijski stožer civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području HNŽ-a, izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja kretanja između općina i gradova unutar HNŽ, izazvala je brojne reakcije i konfuziju.

Brojne zamjerke i nejasnoće iznosili radnici i poslodavci koji nisu stigli osigurati neophodne propusnice, s obzirom na to da je zapovijed izdana u poslijepodnevnim satima, a stupa na snagu ujutro u pet sati, piše Dnevni Avaz.

Međutim, ova zapovijed je u četvrtak navečer dobila potpuno novu dimenziju nakon što je MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno, Policijska uprava Mostar izdala dokument u kojem stoji:

U skladu sa zapovijedi Stožera civilne zaštite HNŽ, koja se odnosi na zabranu kretanja građana na području HNŽ izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničenja civilnog prometa između općina/gradova unutar HNŽ, organizacijske jedinice PU Mostar postavit će kontrolne točke.

Tako će prema ovom dokumentu kontrolne točke biti postavljene na cestama prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrižju Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu. Također, kontrolne točke će biti postavljene prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

Zabrana kretanja odnosi se na one s prebivalištem u HNŽ-u, ne i ostale županije

Nalaže se rukovoditeljima organizacijskih jedinica PU Mostar i policijskim službenicima koji budu raspoređeni na kontrolne točke da postupaju u skladu s zapovijedima Stožera Civilne zaštite, stoji u dokumentu.

Službeno: U HNŽ-u zabranjeno kretanje izvan mjesta prebivališta

Evo kako možete osigurati potvrdu o kretanju unutar HNŽ

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.