HNŽ: Evo kako možete osigurati potvrdu o kretanju unutar Mostara

Županijski stožer civilne zaštite HNŽ donio je u četvrtak Odluku o zabrani kretanja između gradova i općina unutar HNŽ-a.

Ipak, kretanje je omogućeno uz vrijedeću potvrdu o kretanju.

Potvrda mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe/poslodavca i kao takva vrijedi kod Zapovijedi zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko–neretvanske županije/kantona.

Presliku Potvrde ovjerene i potpisane od strane odgovorne osobe odnosno poslodavca potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi.

Ova potvrda odnosi se za pravne i gospodarske subjekte.

Svi oni koji se iz privatnih razloga moraju kretati izvan mjesta prebivališta, izvan Grada Mostara, potvrdu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Za poljoprivrednike i proizvođače kojima je potrebna propusnica na duže vremensko razdoblje izdat će se na razdoblje od 30 dana uz dostavu na uvid dokumentacije o OPG-u.

Zahtjev za izdavanje Potvrde dostavlja se isključivo putem pošte na adresu Grad Mostar, Adema Buća 19 ili elektronskim putem na adresu: [email protected] i [email protected] .

Zahtjev mora biti jasno obrazložen i s naznačenim kontaktom podnositelja zahtjeva, brojem telefona ili mobitela.

Izdavanje Potvrda vršit će se svakim radnim danom, a svi podnositelji čiji zahtjev bude pozitivno riješen bit će obaviješteni o mjestu i vremenu preuzimanja Potvrde.

U rješavanju zahtjeva, Stožer civilne zaštite Grada Mostara postupat će sukladno Zapovijedi Stožera civilne zaštite HNŽ-a, a kojom je naloženo da se potvrde izdaju samo u najnužnijim slučajevima.

Obrazac zahtjeva u vidu popunjene potvrde o kretanju može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara mostar.ba ili na aplikaciji Grad Mostar.

Potvrdu poslodavca ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi.

Potvrda za kretanje - PDF

Grad Široki Brijeg prima zahtjeve o dozvoli kretanja izvan prebivališta

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.