Na inicijativu bošnjačkih udruga zastave tzv. Armije BiH istaknute pored kiseljačkih džamija

Uz sve islamske vjerske objekte na području općine Kiseljak, džamije, istaknute su zastave, državne, ali i zastave ratnih postrojbi, među kojima i obilježje tzv. Armije BiH.

U susjednim općinama, uz džamije takvih obilježja nema.

Nema ih ni u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

Zašto baš u Kiseljaku i je li namjera onih koji su ih postavili širiti netrpeljivost i izazvati međunacionalne sukobe, ovog puta ističući zastave postrojbi koje su Kiseljak mjesecima držale u okruženju te počinile brojne zločine nad Hrvatima diljem središnje Bosne pa tako i u Kiseljaku!

Pitaju se to članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata općine Kiseljak, prenosi Večernji list BiH.

Za nas je isticanje zastava ratnih postrojbi čista provokacija čiji je cilj izazvati međunacionalne sukobe po svaku cijenu. Mi na takvu provokaciju, kao ni na sve dosadašnje, u istom cilju nećemo, kao što nismo ni dosad, nasjeli, ali ćemo tražiti odgovor čemu zastave tzv. Armije BiH uz svaku džamiju i kakva se to poruka šalje njihovim isticanjem, prenio nam je stav Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Kiseljaka dragovoljac HVO-a Miroslav Škoro.

Odgovor otkud zastave potražili smo kod Kenana efendije Bajrića, glavnog kiseljačkog imama.

Kazao nam je da su zastave postavljene na inicijativu udruga koje okupljaju obitelji šehida i boraca, a islamski vjerski poglavari dali su im suglanost.

Mi smo im dali suglasnost iz razloga što su u haremima džamija izgrađena spomen obilježja šehidima, uz koja se po običaju ističu zastave pod kojima su ginuli. Ako nama ne smetaju hrvatske zastave i obilježja vojnih postrojbi HVO-a koja su godinama izvješena u samom centru Kiseljaka, zašto bi nekomu smetale zastave Armije BiH koju mi smatramo jedinom legalnom i legitimnom vojskom. Da nam je Općina dala zemlju da i mi izgradimo spomenik svojim šehidima, zastave bi bile postavljene uz taj spomenik, kaže efendija Bajrić, glavni imam u Kiseljaku.

Da su bošnjačke udruge tražile prostor za gradnju spomenika u Kiseljaku, potvrdio nam je načelnik ove općine Mladen Mišurić-Ramljak.

To je istina, ali mi nismo mogli udovoljiti takvom zahtjevu iz razloga što nemamo više zemljišta koje bismo mogli dodijeliti sukladno općinskoj prostorno-planskoj dokumentaciji. To nije slučaj samo s bošnjačkim udrugama jer u posljednjih 15 godina nijednoj udruzi iz proteklog rata nismo dodijelili zemljište za gradnju spomenika.

Glavni kiseljački imam Bajrić kaže da je spreman razgovarati ako netko od članova Vijeća otvori ovu temu.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • PITAO SAM PA SKLONIŠE SA PORTALA PA OPET PITAM KOJI SU PRAZNIK SLAVILI OVI IZ ELEKTROPRIVREDE ŠIROKI BRIJEG PA NISU RADILI 1 LIPNJA ZNAM 30 I 31 SVIBNJA KOJI SU PRAZNICI ZAŠTO NAROD IDE U NJEMAČKU PA NJEMAČKA TI JE ELEKTROPRIVREDA ERONET POŠTA I DRUGI ČAK DALEKO BOLJI OD NJEMAČKE NEMORAŠ RADITI A PRIMAŠ DOBRU PLATU PREVOZ TOPLI OBROK I SVE OSTALO

  9
  1
 • Nije da opravdavam potez, ali stoji i zastava HVO-a ispred Kosace vec mjesecima, pa se smatra sasvim normalnim ocito… Dajte ljudima poslove bolan, da rade, da zive, da cijele obitelji ne bjeze van drzave, a okanite se Armije, HVO-a i ostalo, to danasnje mlade obitelji koje tek pocinju svoj zivot ne zanima, njih zanima kako sutra svojoj djeci omoguciti normalan zivot, a ne ova sranja…

  6
  1
   • Ja sam jedno veliko sranje sto svojoj djeci zelim normalnu buducnost bez ovih budalastina sa sve tri strane i lozenje naroda od strana politicke ”elite” pred izbore?? E moja budalo, da te nije ADEZE uhljebio davno negdje po stranackom nalogu isao bi ti kopati kanale po Njemackoj… A to ti je i kranji domet s takvom pameti.

 • OGLAS: Kupujem jednu ovakvu zastavu Plaćam solidno, iako ona ne vrijedi ništa. Iskidat ću tu zastavu na komadiće i staviti u WC….zna se zašto će komadići služiti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.