Na hrvatskoj granici zbog cigareta žestoko kaznili vozača iz BiH

Vozač putničkog automobila marke Audi koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz BiH u Hrvatsku, ispričao je što mu se dogodilo na granici.

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog šest kutija cigareta marke Marlboro touch blue. Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču.

Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27. siječnja 2023. godine na RGP Maljevac u 15:15 sati prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch, a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekršaj iz članka 63. stavak 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom članka 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekšraj kažnjava s 540 eura, izjavili su iz Carinske uprave Republike Hrvatske piše portal Crna kronika.

Njihovo je da traže, a naše da sakrivamo, kratko je rekao Dervišević.

Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li što za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po prtljažniku, automobilu pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su tri kutije cigareta za osobnu upotrebu u torbici, dvije u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura osjećao sam se opušteno. Što ćeš, ispričao je Dervišević.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • To je prava drzava i objavi mu puno ime ,prezime tko da je terorista. A 21.012023 u Sarajevu u privatnoj firmi u bananama našli 52 kg kokaina i nista. Ni firme, ni cija je i nista. Stroga tajna tko i za sve slicne zaplijene. Jos ce radnici koji su našli i prijavili ostati bez Boška a tko zna kakve prijetnje imaju. U kakvoj to mi drzavi zivimo i o kojem pravnom sustavu pricamo. Cija je droga, cija firma, tko salje, tko preuzima, tko dila, koga truju. Ili glavno pitanje tko ih stiti sve ove godine. Da se ni ime ne smije objaviti….?!!!!????

  • Njihovo je da gonjaju a naše da bježimo, za vrime one nesretnice jugoslavije govorili su srbi nam krivi to su srbi na granicama, a tko je sada Srbin i tko je sada na granicama, sramota i vi i vaša unija.

  • A koja je direktiva EU i MZ- ce za drogu, koja obicno bude u bananama. Ima li tu direktive. Zaplijene tonu bjelog i ne zna se cije je..! A kazu pratili tjek kretanja ti opijuma po godinu dana. Cije to firme, poduzeca rade bsnsne sa kokainom. Tko je uhapsen po tom pitanju.???? A ovamo ganjaju švercere 10 kg dućana….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.