Na Hercegovačkoj noći u Chicagu prikupljana sredstva za RTV HB

Hercegovačko društvo u Chicagu održalo je u subotu zajedničku večer na kojoj su prikupljena sredstva za novu Radioteleviziju Herceg-Bosne.

Naime, ovo društvo je utemeljeno još 2015. godine, a idejni začetnici tada nisu ni slutjeli kakav će biti odaziv, pa je na prvu večer umjesto 250 gostiju za koliko su bili spremni, došlo njih čak 420, prenosi Moja BiH.

Bili smo iznenađeni. Sada je puno lakše jer smo probili led. Isključivo radimo humanitarne akcije u dogovoru s našim franjevcima, rekao je Stanko Šego, predsjednik Hercegovačkog društva.

Ovogodišnji program bio je raznovrstan. Djeca iz hrvatskih škola u Chicagu otplesala su nekoliko kola, guslar Blago Planinić izveo je svoju točku, a fra Lovro Šimić okupljene je zabavio predstavom.

Ipak, nije nedostajalo okusa, ali ni zvuka iz domovine…

Tijekom noći vladalo je odlično druženje Hercegovaca

Hrana je isključivo s naših starih prostora, poput sarme sa suhim rebrima, pršutom… Dolaze nam naši glazbeni sastavi iz svih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. A planovi su i dalje isti – pomagati najpotrebnijima u domovini, zaključio je predsjednik Šego.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • VAMA U CIKAGU:: U STOPIMA!! VI I VASA TV HB! KANAL IMA, NA POCETKU KOLO TRUSA, TARABAN! A SAD!! TOT!! KOSTO SU VEC NEKI NAPISALI I JA PISEM:: OTVORITE RACUN NA KOJI CETE SLATI NOVCE ZA BOLESNU DICU!! ODMA SE PRIKLJUCUJEM!! KOLIKO KANALA, PROGRAMA:: NIJEDAN NEMA HRVACKU MUZIKU!! ILI BAR HRVACKE PISME!!

  5
  5
 • Žalosno oni daju novac za nečije kuće i stanove čin se ovi lopovi vrate odma vamo kupe nekrwtnine a u robotu ili bingu na radiju ako počne neka naša pisma od Bulića odm prevrću stanicu i stavljaju one balinske zavijuše a ne da dozvole Hrvacki kanal to je više smiješno.

  5
  2
 • Bog blagoslovio naše gdje god bili. Kad bi barem mi ovamo bili složni kao oni čije je roditelje udba protjerala, ne bi nam trebalo tražiti prava koja nam pripadaju. Kod nas se nađe uvijek netko tko je protiv, to koristi međunarodna zajednica, telci malo bleje i opet se sve vraća na početak. Treba vlast imati čelične živce pa ovo sve preživjeti.Kad čujem onog “ujaka”na FTV, iz njega sipa mržnja prema svemu hrvatskom, kriv mu Tuđma, Hercegovci,Kolinda,Čović. Naši se bore protiv Golijata i ovdje i iz Hrvatske ali uvijek neki kao iz ove mjesne zajednice. Uvijek netko kriv. Možete misliti koja budala moraš biti pa se svađati za mjesto u mjesnoj zajednici, koja sorta naroda. Školovani ne žele, silom ih guraju jer znaju da je nekome domet biti nešto u mjesnoj zajednici.

  6
  2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.