Izbori za MZ Kočerin i afera s ministrom Borasom stigli do Hrvatskog sabora

Dosta priče bilo je proteklih dana oko izbora za MZ Kočerin u Širokom Brijegu ali i oko pravomoćne presude ministru MUP-a Zdravku Borasu, zbog koje je isti ponudio ostavku koja je na kraju prihvaćena.

Na Kočerinu su optužbe prštale sa svih strana,  jedna od listi (Neovisna lista za Kočerin) traži poništavanje izbora jer su kako navode regularno pobijedili vladajuću listu HDZ-a BiH, ali su tijekom prebrojavanja glasova pokradeni. Suprotnog stava su iz HDZ-a BiH koji tvrde da su oni regularno pobijedili, ali da je bilo pritisaka od protivničke liste na izborno povjerenstvo i da je tako ugroženo prvođenje rezultata na izborima.

O svemu bi se trebalo oglasiti Gradsko izborno povjerenstvo u Širokom Brijegu, ali MUP ŽZH čiji su pripadnici iz Širokog Brijega izašli na na teren kako bi spriječili veće sukobe između suprotstavljenih mještana.

Međutim zanimljivo je kako su izbori za jednu mjesnu zajednicu došli i do Hrvatskog sabora preko bivšeg zastupnika MOST-a, a sada neovisnog Tomislava Panenića. On je također jedno kratko vrijeme dok je MOST bio u koaliciji s HDZ-om obnašao i dužnost ministra gospodarstva RH.

Saborski zastupnik Tomislav Panenić govoreći o anomalijama izbornih procesa u Hrvatskoj, dotaknuo se u jutrošnjem izlaganju i izbora za MZ Kočerin.

Ako vam ne odgovara prebrojavanje pokupite kutiju, sačekajte policiju koja će odnijeti kutiju pa će se to na miru prebrojati, istaknuo je između ostalog Panenić.

Dotaknuo se i pravomoćne presude za Kazneno dijelo “Prijevara” na Županijskom sudu u Splitu za bivšeg ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa, koji je zbog toga podnio ostavku.

On je primao invalidsku mirovinu, a bio je ministar, bio je dužnosnik HDZ-a BiH. I primao je invalidsku mirovinu, a niti jedan još poginuli, ranjeni, zatočeni, nestali branitelj HVO-a po zadnjim propisima koji se trebaju primjenjivati od 1. 1.2019. nije dobio mirovinu. Nijedno pozitivno rješenje nema,  istaknuo je Panenić.

Opširnije pogledajte u videoprilogu.

Incidenti na izborima u MZ Kočerin: Ne zna se pobjednik, napadnuto izborno povjerenstvo

Zdravko Boras osuđen u Splitu za kazneno djelo Prijevare

(www.jabuka.tv)