Na granici sa Srbijom uhićen pripadnik Armije BiH

Po tjeralici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, na graničnom prijelazu Uvac između BiH i Srbije, uhićen je Husein Mujanović, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području sarajevskih naselja Hrasnica i Sokolović Kolonija.

Informacija je potvrđena iz Veleposlanstva Bosne i Hercegovine za Balkansku istraživačku mrežu u Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Miroslav Kojić iz Veleposlanstva BiH u Beogradu je naveo kako je danas telefonskim putem Veleposlanstvo BiH obaviješteno od Policijske uprave grada Beograda da se u policijskom pritvoru nalazi Mujanović koji je uhićen te da mu je određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati.

Iz telefonskog razgovora obaviješteni smo da je osoba uhićena po tjeralici MUP-a Republike Srbije za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Hrasnica i Sokolović Kolonija u Sarajevu, rekao je Kojić za BIRN BiH, pojasnivši da će istražni sudac odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama.

Kojić je naveo da Mujanović osim bh. državljanstva po rođenju ima i državljanstvo Crne Gore, te da su iz Policijske uprave kazali da je Mujanović tražio da se obavijesti i Veleposlanstvo Crne Gore u Beogradu.

Mi do danas još nismo dobili verbalnu notu kojom nas službeno i pismeno obavještavaju, ovo smo dobili kroz našu telefonsku korespodenciju s nadležnim iz policijske uprave grada Beograda, koji su nam sve ove navode službeno potvrdili, ali telefonskim putem, izjavio je Kojić.

Mujanovićeva obitelj, kako je rekao Kojić, također je o svemu obaviještena.

O Mujanovićevom uhićenju, iz Ministarstva obrane BiH nisu mogli ništa službeno komentirati.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.