Na granici BiH očekuje se veći priliv migranata, ova godina može biti mnogo teža

Novi sukobi koji su izbili sinoć u Idlibu, gdje su, prema posljednjim informacijama, poginula 33 turska vojnika, kao posljedicu imaju to da su vlasti u Ankari, prema napisima medija, odlučile pustiti stotine migranata ka zemljama Europske unije.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je za Avaz da će ova godina biti mnogo teža i izazovnija kada je riječ o ilegalnim migracijama.

Ono što mi imamo kao Služba za poslove sa strancima, druge agencije i Ministarstvo sigurnosti, a ono što je ranije ministar Fahrudin Radončić kazao, jeste da se u Grčkoj nalazi više od 100.000 migranata. Kada imate toliki broj izbjeglica u Grčkoj, a prošle godine u ovo vrijeme imali smo ih 50 tisuća, sigurno da postoji zabrinutost, kazao je Ujić.

Istaknuo je da očekuju mnogo veće izazove u ovoj godini nego prošle godine.

Osim toga, imamo u Srbiji između sedam ili osam tisuća izbjeglica, a prošle godine bilo ih je oko dvije i pol do tri tisuće. Pokazalo se da ljepši i topliji dani donose veći priliv migranata. U jednom danu imali smo dnevni priliv od 30 migranata, a onda 130. To su samo neki pokazatelji koji ukazuju da će sigurno ova godina biti izazovnija, posebno ako se nastave sukobi i ako se pokrenu izbjegle i raseljene osobe, kojih u Turskoj ima više od tri milijuna. Očekujemo na granici BiH veći priliv nego što je to bilo u proteklom razdoblju, zaključuje Ujić.

Na kraju je kazao da će Službi za poslove sa strancima BiH, ako se nastavi ovakav priliv migranata, sigurno nedostajati resursa, i kadrovskih i materijalno-tehničkih.

Turska više neće zaustavljati migrante na putu u Europu

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ovi su dobrodosli u Sarajevo i bosnjacku BiH. Njih nasi bosnjaci- muslimani vise vole od hrvata i srba. Sve ce ovo da rijesi Fahro, Bakir i Komsic. Ne se sekirati.., A brat Erdogan ih salje… Bas zanimljivo.

  • 3 miliona o kakvim se brojevima radi da ovo nije smišljeno naseljavanje BiH ako ih Turska pusti Mađarska je pokazala da zna čuvati svoju granicu a i Hrvatska će postrožit jedino u BiH dolaze nesmetano a iz nje nemogu dalje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.