Na GP Izačić pojačan promet vozila na izlazu iz BiH – Jabuka.tv

Na GP Izačić pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

U Bosni i Hercegovini na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, jer na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu prometuju jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj(Karaula) gdje se prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za danas je najavljen početak radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo. Za vrijeme izvođenja radova vozila će prometovati novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen promet, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.