Na Doljanima se čeka sat vremena za ulazak u BiH

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani – Metkovići povećana je frekvencija putničkih motornih vozila, pa se tako u 12.00 sati na ulaz u BiH čeka oko 60 minuta, a na izlaz iz naše zemlje i do 90 minuta.

S obzirom na nastupajuće Prvomajske praznike, i narednih dana se na ovom prijelazu očekuje izrazito povećana frekvencija putnika i putničkih motornih vozila, te u cilju smanjenja zadržavanja vozila na MGP Doljani/Metkovići, Granična policija BiH podsjeća građane da u namjeravanom prelasku državne granice na putu prema moru ili u suprotnom pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prijelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prijelaze: Zvirići/Prud, Crveni Grm/Mali Prolog, Orahovlje/Orah, Ivanica/Brgat, Gorica/Vinjani Donji i Osoje/Vinjani Gornji.

U odnosu na Međunarodni granični prijelaz Doljani svi nabrojani prijelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Također se povećana frekvencija putnika i vozila očekuje na sjevernijem dijelu BiH, te podsjećamo da se prije Prvog svibnja tradicionalno bilježe veća zadržavanja na ulazu u BiH preko MGP Brod- Slavonski Brod i MGP Gradiška- Stara Gradiška, za koje su najbliži alternativni granični prijelazi: MGP Šamac – Slavonski Šamac ili MGP Gradina – Jasenovac. Na MGP Brod – Slavonski Brod i MGP Gradiška – Stara Gradiška se očekuje povećana frekventnost na izlazu iz BiH u nedjelju 3. svibnja, navodi se u priopćenju Granične policije.

Kako smo informirani od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko – Gunja će u periodu od 11. svibnja 2015. godine do 8. rujna 2015. godine biti obustavljen promet za sva teretna vozila zbog izvođenja građevinskih radova na hrvatskoj strani prijelaza.

Granična policija BiH preporučuje svim vozačima teretnih motornih vozila da u namjeravanom prelasku državne granice u periodu od 11. svibnja do 9. rujna 2015. godine koriste za ovaj prijelaz najbliže alternativne međunarodne granične prijelaze sa Republikom Hrvatskom (Orašje – Županja i Šamac – Slavonski Šamac,), te sa Republikom Srbijom (Popovi – Badovinci i Rača – Sremska Rača).

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ma neka ,cekajte i 2 aata sto se mene tice kad ste tako glupi… gr. Prijelaz na autocesti u Medjugorju je prazan i nema cekanja i ovaj u Imotskom je max cekanje 10-15 min sto onda ne koristite ove prijelaze i ustedite vrijeme

Komentiraj: