Na dočeku Nove godine u BiH najviše Dalmatinaca

Kako se bliže novogodišnji blagdani, sve je veći broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Većinu njih u BiH dovede zimski turizam, a mnogi od njih će, uz skijanje na bh. planinama, u BiH dočekati i Novu godinu.

Kako su nam kazali iz turističkih agencija,  bh. gradovi i planine sve su zanimljiviji turistima iz regije pa će mnogi od njih 2013. godinu dočekati na Bjelašnici, Jahorini, Vlašiću…

Ponude agencija

Do sada je evidentiran veliki broj Dalmatinaca koji su najavili dolazak. Turistički radnici koje smo kontaktirali potvrdili su nam da će Splićani, Riječani, Zadrani… za “najluđu noć” preplaviti BiH.

Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornik Turističke zajednice ŽS i Turističkog udruženja BiH, za “Avaz” je istaknula da se očekuje veći broj stranih turista nego prethodnih godina.

– Sarajevo i BiH postaju sve atraktivniji za turiste. Dalmatinci su zakupili većinu hotela na bh. planinama. Od svih turista iz regije, najviše hrvatskih državljana dočekat će Novu godinu u našoj zemlji – kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Mnoge hrvatske turističke agencije proteklih dana u ponudi su imale trodnevne aranžmane u BiH u koji je uključen doček Nove godine, posjeta Mostaru, Baščaršiji, Međugorju.

Povećana potražnja

– Očekujemo i veliki broj Slovenaca i Srbijanaca. Ono što je posebno izraženo u ovom razdoblju je potražnja za apartmanima, jer grupe koje dolaze najviše traže privatni smještaj – dodala je Hadžiefendić-Mešić.

Iz turističkih zajednica najavili su da će zbog velikog broja turista raditi posebna statistika za razdoblje od početka tjedna do 3. siječnja 2013., u želji da dobiju točne podatke o broju posjeta našoj zemlji u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

Rasprava na forumima

Da nisu samo turisti iz regija zainteresirani za doček Nove godine u BiH dokazuje i podatak o mnogobrojnim raspravama na forumima u Španjolskoj, Engleskoj i Njemačkoj, na kojima se traže podaci o Sarajevu i detalji o aktivnostima u gradu tijekom blagdana.

Mnogi od njih, kada su pročitali lijepe informacije o posjetima BiH, odlučili su da upravo u našoj zemlji dožive nove avanture.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.