Na današnji dan: Širokobriježanin uputio otvoreno pismo Draganu Markovini; Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

Dogodilo se na današnji dan (08.01).


“Hercegovački šljam”: Širokobriježanin uputio otvoreno pismo Draganu Markovini

Grb Hrvatska Široki

08. siječanj 2018. – Na redakcijski mail portala Jabuka.tv pristiglo je otvoreno pismo Zorana Zovke iz Širokoga Brijega. Pismo je napisano kao odgovor na teške riječi Dragana Markovine, kojima je – između ostaloga – naveo da “u Splitu živi hercegovački šljam“.

Zovko u pismu navodi da je na pisanje potaknut uvredama koje je Markovina iznio na račun Hercegovaca te piše o nekim značajnijim pothvatima i doprinosima hercegovačkih Hrvata kako bi pokazao da su oni “čista obraza”.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

Teško je prešutjeti uvrede cijelom jednom narodu, odnosno Hercegovcima, kako ih naziva drug Markovina i sudrug mu po mržnji Zoran Pusić, ali i spustiti se na razinu jezika ulice. Međutim, navest ću tek neke činjenice koje će dodatno pojasniti tko je tu šljam, a tko je čista obraza i ponosa.

Pod pojmom Hercegovci podrazumijeva se da se radi o Hrvatima koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine ili – ako im je tako lakše i draže – na prostoru Herceg Bosne.

A – za one koji to ne znaju – Herceg Bosna je hrvatska administrativna jedinica u sklopu Bosne i Hercegovine, nastanjena većinskim hrvatskim življem, koju su Hrvati obranili oružjem od raznih agresora i taj obranjeni prostor unijeli u Federaciju BiH, u kojoj su danas majorizirani, a pokušava ih se s toga prostora istjerati poradi stvaranja islamske države. Doduše, malo modernijom agresijom koja se zove optužnice za ratni zločin, kojih ima na tisuće protiv časnih i poštenih hrvatskih domoljuba, kojima je jedina krivica što su branili svoj dom u kom su rođeni, žive i – unatoč svemu – i dalje će živjeti.

Herceg Bosna je svojim zaleđem stvorila pretpostavke za oslobađanje Republike Hrvatske, a time i Bihaćkoga džepa – koji bi neminovno doživio veću kalvariju i od same Srebrenice – i tim svojim ogromnim doprinosom porazila velikosrpskoga agresora, zaustavila rat i donijela toliko željeni mir. Međutim, proces progona hrvatskoga naroda u Herceg Bosni započeo je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, otvoreni bošnjački lobist i lažni antifašist, nastavili su ga ekstremni bošnjački političari uz svesrdnu pomoć mrzitelja svega hrvatskoga, a svoj bijes iskalili su na politički nezaštićenom narodu u Herceg Bosni.

Pročitaj cijelu vijest!


Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

08. siječanj 2015. – Interventna policija privela je predsjednika udruge Živi zid, Ivana Vilibora Siničića koji je u četvrtak nazočio deložaciji obitelji Božić u Karašićkoj 20, u zagrebačkom Trnju. Siničić je priveden jer je u jednom trenutku ušao unutar područja koji je policija osigurala kako bi mogao izbliza snimati iznošenje aktivista Živog zida iz zgrade.

Najmanje 40 interventnih policajaca jutros je osiguravalo deložaciju Drage Božića iz stana koji je dograđen uz zgradu na koju pravo polaže novi vlasnik. Prema izjavi susjeda, Drago Božić je na toj adresi živio 35 godina te je imao status zaštićenog najmoprimca.

Sinčić je za 24sata izjavio da je Božić nedavno platio i legalizaciju objekta u kojem je živio, kao i to da je sve do danas bio na liječenju u bolnici zbog upale pluća.

Pročitaj cijelu vijest!


Provaljeno u crkvu svetog Ante na Humcu

08. siječanj 2015. – U noći s utorka na srijedu provaljeno je u crkvu svetog Ante na Humcu iz koje je otuđen novac za milodare.

”U srijedu u 7:45 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u noći s utorka na srijedu nepoznati počinitelj ili više njih provalio u crkvu svetog Ante koja se nalazi u mjestu Humac u općini Ljubuški,” potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

”Postupajući po prijavi pripadnici PU Ljubuški izvršili su očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ili više njih provalio u navedenu crkvu te iz škrabice sa milostinjom otuđio za sada neutvrđenu svotu novca.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.