Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

Interventna policija privela je predsjednika udruge Živi zid, Ivana Vilibora Siničića koji je u četvrtak nazočio deložaciji obitelji Božić u Karašićkoj 20, u zagrebačkom Trnju. Siničić je priveden jer je u jednom trenutku ušao unutar područja koji je policija osigurala kako bi mogao izbliza snimati iznošenje aktivista Živog zida iz zgrade.

Najmanje 40 interventnih policajaca jutros je osiguravalo deložaciju Drage Božića iz stana koji je dograđen uz zgradu na koju pravo polaže novi vlasnik. Prema izjavi susjeda, Drago Božić je na toj adresi živio 35 godina te je imao status zaštićenog najmoprimca.

Sinčić je za 24sata izjavio da je Božić nedavno platio i legalizaciju objekta u kojem je živio, kao i to da je sve do danas bio na liječenju u bolnici zbog upale pluća.

U ovim trenucima interventna policija iznosi, jednog po jednog od 40 aktivista, iz trošne zgrade trokatnice.

– Gospodin Božić je bivši član HDZ-a koji je napustio stranku u trenutku kad je shvatio da je za njih samo broj i glas, i da će ga baciti na cestu bez milosti. Mi ćemo ga braniti, pridružite nam se u borbi protiv nemilosrdnog sustava – objavili su iz Živog zida na Facebooku.

(24sata.hr | Foto: Pixsell)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.