Na današnji dan: Požari na Bošnjakovom brdu; Pedofil koji se krio u blizini Širokog Brijega izručen SAD-u

Dogodilo se na današnji dan (30.12).


Požari na više lokacija u Širokom Brijegu

31. prosinac 2015. – U kasnim poslijepodnevnim satima na nekoliko lokacija u Širokom Brijegu izbili su požari.

Trenutno su aktivni požari u Dobriču, Gracu, na Bošnjakovu brdu iza kule te na lokalitetu Japlanica koji je vidljiv iz grada, a još smo dobili dojavu za požar na Privalju. Dva naša vozila i svi raspoloživi pripadnici su na terenu”, potvrdili su ranije za portal Jabuka.tv iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

Kako doznaje Jabuka.tv s lica mjesta, požar na Japlanici koji se širio prema cesti je ugašen. Unatoč teškom i nepristupačnom terenu, širokobriješki vatrogasci su uspjeli pristupiti požarištu noseći na leđima naprtnjače s vodom te su na koncu uspjeli u potpunosti ugasiti vatru.

Pročitaj cijelu vijest!


Pedofil koji se krio u blizini Širokog Brijega izručen SAD-u

31. prosinac 2014. – Na osnovu naloga Okruga Lake, Illinois, Služba za poslove sa strancima BiH je 12. prosinca u blizini Mostara uhitila Michaela R. Vucica, koji je tražen po osnovu optužbi da je počinio predatorski kriminalni seksualni napad i kriminalni seksualni napad u vrijeme kada je bio zaposlen kao nastavnik u Lakeside, oblast Illinois.

Vucic se krio u Služnju nadomak Čitluka, a zatim kod rodbine u selu Uzarići pokraj Širokom Brijegu.

Vucic je jutros odveden iz Bosne i Hercegovine pod pratnjom Šerifske službe SAD-a da bi se u Americi suočio s optužbama.

U okviru aktivnosti na suzbijanju zlouporaba opojnih droga sinoć je na širem području Širokog Brijega izvršena akcija u kojoj je lišeno slobode više osoba. Tijekom dana ćemo objaviti priopćenje”, navode iz MUP-a ŽZH.

Pročitaj cijelu vijest!


HVIDRA Mostar stala u obranu generala Zlatana Mije Jelića

31. prosinac 2015. – HVIDR-a Grada Mostara u potpunosti je odbacila optužbe za ratni zločin protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ne prihvaćamo kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata, jer se time optužuje jedan cjelokupni narod. Moramo naglasiti da su Hrvati BiH i Grad Mostara glasovali za jedinstvenu BiH, a da nisu stali u obranu svojih domova, danas ih ne bi bilo na području Mostara i BiH.

Sjetimo se samo brutalnosti u ‘operaciji Neretva 93’ u kojoj su oni koji danas optužuju pripadnike HVO-a počinili nezamislive zločine,a njihove žrtve ni danas nisu pronađene.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.