Na današnji dan: Lijanović: Veselim se, nadam se da je javnost shvatila da ja nisam kriv; Sablić novi trener NK Široki

Dogodilo se na današnji dan (17.01).


Lijanović: Veselim se zbog radnika, nadam se da je javnost shvatila da ja nisam kriv

17. siječanj 2015. – ”Raduje me činjenica da su obespravljeni nezaposleni iz Širokog Brijega, koji su sve vrijeme imali i moju bezuvjetnu podršku, uspjeli ostvariti svoja prava i da će u narednom razdoblju imati posao”, priopćio je danas dopredsjednik Narodne stranke radom za boljitak (NSRB) i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, u povodu postignutog sporazuma o isplati plaća bivšim radnicima nekoliko širokobrijeških firmi.

Podsjetimo, radnici su više od mjesec dana držali u blokadi zgradu kompanije “Lijanovići” u Širokom Brijegu, gdje su bila sjedišta tih firmi.

Nekoliko desetina radnika, svakog dana se okupljalo pred tim objektom, a od firmi su tražili isplatu zarađenih plaća, koje nisu isplaćivane dvije godine. Za sve su optuživali ministra Ivankovića Lijanovića, koji je u medijima poručio da zapravo nije riječ o radnicima “Lijanovića”.

”Ovim putem sve one medije koji su proteklih mjesec dana izvještavali o prosvjedima obespravljenih bivših zaposlenih širokobriježana i cjelokupnu javnost koja je pratila sva događanja, pozivam da ih isprate do kraja, te potvrde i uoče moje istinite stavove koje sam iznosio u prethodnom razdoblju”, navodi u priopćenju Ivanković Lijanović, dodajući kako se nada da su svi shvatili da on nije kriv za status tih ljudi.

”Svi oni koji su bez osnova, tendenciozno i neprofesionalno optuživali mene kao krivca za situaciju u kojoj su se našli nezaposleni, sada su, nadam se, shvatili da ja zaista nisam kriv za status tih ljudi, da oni nisu uposlenici društva Lijanovići d.o.o., kao i to da Lijanovići nisu ti koji su tim ljudima ikada išta dugovali i da će u tom smjeru mediji i zaključiti ovu priču”, ističe Ivanković Lijanović, jer, kako navodi, činjenica je da su nezaposleni jučer praktično postigli dogovor sa svojim sadašnjim i možda budućim poslodavcem o namirenju svojih potraživanja.

Pročitaj cijelu vijest!


Gradonačelnik Miro Kraljević novi predsjednik NK Široki Brijeg, Sablić novi trener

17. siječanj 2017. – Novi Upravni odbor NK Široki Brijeg napravio je prve poteze.

Na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici, sukladno Statutu, izabrana je nova Uprava kluba za naredno četverogodišnje razdoblje. Za novog predsjednika kluba imenovan je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, koji će na ovoj odgovornoj dužnosti zamijeniti Zlatana Miju Jelića.

Novi v.d. direktor kluba do kraja sezone bit će aktualni glavni tajnik kluba Dragan Soldo, dok će na dužnosti sportskog direktor i dalje ostati Dalibor Šilić.

Na sjednici su potvrđene i promjene u stručnom stožeru kluba. Odlukom nove klupske uprave, za novog trenera Širokog Brijega postavljen je Goran Sablić, 38-godišnji Sinjanin koji je u igračkoj karijeri nastupao za HNK Hajduk Split i Dynamo Kiev, te kao trener u dva navrata vodio RNK Split.

Pročitaj cijelu vijest!


Benzinske crpke u BiH eldorado za vozače iz Hrvatske

17. siječanj 2016. – Iako je cijena nafte u neprekidnom padu hrvatski se midiji žale kako u Hrvatskoj i dalje za litru eurosupera treba izdvojiti između 8,75 u 8,79 kuna, dok je za litru eurodizela potrebno između 7,54 i 7,57 kuna.

Uspoređuju cijene s Bosnom i Hercegovinom. Kod nas litra benzina košta 1,51 KM (5,79 kuna), a dizela 1,36 KM (5 kuna i 22 lipe), pa se Hrvati odlučuju “skoknuti” do BiH u šoping goriva.

U utorak i Hrvatsku čeka novo pojeftinjenje goriva, a nove cijene mogle bi biti niže za desetak lipa. Prema neslužbenim informacijama RTL-a iz Ministarstava gospodarstva, najprodavaniji eurosuper 95 i eurodizel trebali bi biti jeftiniji, možda i za 10-ak lipa, prenosi Dnevnik.ba.

No desetak lipa naspram dvije do tri kune razlike i dalje vjerojatno neće značajnije smanjiti priliv hrvatskih vozača na benzinske postaje u našoj zemlji.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.