Na cestama u Hercegovini mogući jači udari vjetra – Jabuka.tv

Na cestama u Hercegovini mogući jači udari vjetra

Konik je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na cestama u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

U petak od 9:00 do 19:00 sati u zoni petlje Kakanj na autocesti A-1 (na potezu 2 km od odmorišta Kameni dvorac do petlje Kakanj) vozila će prometovati u dvosmjernom režimu, jednom kolničkom trakom.

Na cesti Kaonik – Gromiljak, zbog radova na mostu preko rijeke Ivančice u Busovači, u petak od 12:00 do 13:00 sati doći će do obustave prometa. Putnička vozila će prometovati lokalnim prometnicama kroz Busovaču, dok teretna vozila ne mogu koristiti ovu obilaznicu.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se prometuje jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00 – 4:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružnog raskrižja izvode se na magistralnoj cesti Klašnice – Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autocestu.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Živinice – Banovići, Rogatica – Ustiprača i Gromiljak – Kaonik.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.