Na Blidinju počela šesta Eko-kolonija

Već šestu godinu zaredom održava se Eko-kolonija u organizaciji nevladine udruge EKO-ZH, Udruge za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnoga nasljeđa Zapadne Hercegovine.

U ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjeluje 55 studenata s Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, FLU Beograd, ALU Široki Brijeg, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

U programu kolonije predviđeno je kampiranje na Blidinju od 30. svibnja do 4. lipnja 2016. godine. Ovogodišnja tema su “Blidinjski krajolici”,a sudionici bi trebali naslikati najmanje dvije slike. Također, u program su uključena predavanja s područja likovne umjetnosti i povijesti umjetnosti, kao i fotosafari po atraktivnim lokacijama planine Čvrsnice koja se nalazi u blizini lokacije održavanja kolonije.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih na koloniji u listopadu 2016. godine u prostorima Franjevačke galerije na Širokom Brijegu uz prigodni katalog. Ovogodišnja likovna kolonija poprima novi oblik, što će rezultirati mnogobrojnim interakcijama među studentima, ali i raznovrsnim umjetničkim doživljajima.

Američo veleposlanstvo u Sarajevu ovogodišnji je pokrovitelj navedene likovne manifestacije.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.