Na Blidinju održan Memorijalni turnir u bridžu ”Jerko – Jerry Kovač”

U Parku prirode Blidinje, u restoranu Staza”, ovoga vikenda održan je dvodnevni 1. Memorijalni turnir u bridžu ”Jerko – Jerry Kovač” . Turnir je organizirao Bridž klub Herc iz Posušja, a sudjelovali su bridž klubovi iz cijele BiH i Hrvatske.

Stanislav Mandurić iz BK Herc iz Posušja kazao je kako je ukupno 56 igrača sudjelovalo na turniru zbog čega su iznimno zadovoljni.

Prvo mjesto osvojili su Mario Kalebić i Žarko Čokljat iz Splita, drugo mjesto Dubravka Zvrko i Mario Majstorović iz Dubrovnika, dok su treće mjesto osvojili Milan Đukić i Zlatko Unetić iz Siska.

Nagrade su dodijeljene i najbolje domaćem paru Miroslavu Kovžanu i Faruku Mašiću iz Sarajeva, najboljem ženskom paru Jasminki Pojer i Tatjani Mirković, najboljem stranom paru Ivani Cvjetanović i Đivi Tikvici, te najboljem mix paru turnira Dragani Ognjenović i Siniši Vuleti.

Podsjetimo, Jerko Kovač preminuo je 1. prosinca 2015. u 103. godini života i pokopan na groblju Ričina. Prošle godine, na svoj 102. rođendan, Jerko Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku, ispisao je povijest upisom u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu.

Na turniru su nazočile njegove kćeri Linda i Edita kojima su organizatori uručili prigodne darove.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: