Na 72 sata: Zbog trolova zabranjeno recenziranje najskuplje serije u povijesti

Amazon je predstavio novo oružje u borbi protiv internetskih trolova – odgodu recenzija – a praksa je primijećena nakon premijere njegove nove serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći.

Otprilike u vrijeme lansiranja bejzbolske drame A League of Their Own, koja je premijeru prve sezone imala 12. kolovoza, Amazon je tiho uveo odgodu od 72 sata za sve recenzije korisnika objavljene na Prime Videu, potvrdio je za Variety predstavnik kompanije.

Svaka se kritika zatim procjenjuje kako bi se utvrdilo je li autentična ili je krivotvorina koju je stvorio bot ili internetski trol.

Praksa je zapažena nakon premijere prve dvije epizode serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći, nove Amazonove serije temeljene na djelima J.R.R. Tolkiena. Čini se da je serija bombardirana recenzijama (kada trolovi namjerno obasipaju film ili seriju negativnim kritikama) na drugim stranicama poput Rotten Tomatoesa, gdje ima 84% pozitivnih ocjena profesionalnih kritičara, ali samo 37% pozitivnih recenzija korisnika.

Gospodar prstenova: Prstenovi moći, u koji je Amazon uložio milijardu dolara, već mjesecima privlači internetske trolove, posebno one kojima smeta što nisu isključivo bijelci odabrani za uloge vilenjaka, patuljaka i ostalih rasa iz Tolkienovog Međuzemlja, te smatraju da je takva odluka isključivo političke prirode.

Međutim, izvršna producentica Lindsey Weber odbacila je njihove tvrdnje, objasnivši da je “Tolkien za sve”.

Bilo nam je sasvim prirodno da će adaptacija Tolkienovog djela odražavati kako svijet zapravo izgleda. Njegove priče govore o njegovim izmišljenim rasama koje najbolje rade kad napuste izolaciju vlastitih kultura i okupe se, rekla je, prenosi Index.

Amazonova nova inicijativa za reviziju recenzija osmišljena je kako bi se izbacile one koje su objavljene u lošoj namjeri, s ciljem da se umanji njihov utjecaj. U slučaju A League of Their Own, čini se da je upalilo: serija do danas ima prosječnu ocjenu 4.3 od 5 zvjezdica na Prime Videu, a 80% korisnika ocijenilo je seriju s pet zvjezdica i samo 14% s jednom zvijezdom.

Nova serija o ”Gospodaru prstenova” u prvom planu ima ženski lik

(www.jabuka.tv | Foto: IMDb)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.