Muskov X izgubio je pola vrijednosti

Platforma X izgubila je značajno na vrijednosti otkako ju je prije godinu dana milijarder Elon Musk kupio pod imenom Twitter, prenijeli su američki mediji.

Časopis Fortune i financijska novinska agencija Bloomberg izvijestili su da je, prilikom dodjele dionica zaposlenicima, X procijenjen na ukupno 19 milijardi dolara.

Musk je platio oko 44 milijarde dolara za Twitter u listopadu 2022. Od tada je Musk mrežu preimenovao u X i rekao da želi izgraditi platformu kao aplikaciju s više funkcija, uključujući financijske usluge.

Platforma se od Muskovog preuzimanja bori sa značajnim padom prihoda od oglašavanja. Musk je nekoliko puta rekao da su prihodi upola manji nego što su nekad bili, prenosi Hina.

Mnoge tvrtke izbjegavaju X kao platformu za oglašavanje jer se boje negativnog okruženja za svoje brendove. Musk pokušava popuniti prazninu prihodima od pretplata.

Osim toga, za preuzimanje je uzeo zajmove od oko 13 milijardi dolara koji sada opterećuju platformu X i koji skupljaju kamate od oko 1,2 milijarde dolara godišnje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.