Muškarac u Srbiji ubio petero i ranio najmanje 22 ljudi

Kasno sinoć, iza jedan, u srpskom Zrenjaninu, u mjestu Žitište, naoružani muškarac ušao je u mjesni kafić u kojem je počeo pucati iz kalašnjikova. Kako javlja b92, navodno ljubomorni suprug ubio je svoju suprugu, koja je u trenuktu napada bila u kafiću, njezinu prijateljicu te još tri osobe. Najmanje 22 osobe su ranjene, od kojih su najmanje tri maloljetne.

Tamošnji MUP javlja da je 38-godišnji muškarac Z.S. uhićen te je očevid u tijeku. Od pet žrtava, dvije su preminule na licu mjesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici. Od dvadesetak ranjenih vjeruje se da su najmanje četiri u teškom stanju.
Građani mu oduzeli pušku

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija vrlo brzo stigla na mjesto događaja i savladala muškarca koji je pokušao pobjeći, dok su mu građani, navodno, oduzeli pušku.

Napadač dosad nije imao nijednu prekršajnu, krivičnu prijavu, ili prijavu za nasilje u obitelji, rekao je Stefanović i dodao je da je automatsko oružje posjedovao ilegalno te da se vjeruje kako je motiv ljubomora te da supružnici već neko vrijeme nisu živjeli zajedno.

(telegram.hr)

Komentiraj: