Muškarac silovao ženu u punom vlaku, nitko joj nije pomogao

Beskućnik Fiston Ngoy (35) iz Philadelphije u američkoj saveznoj državi Pennsylvania silovao je ženu u vlaku punom putnika. Nitko od putnika nije reagirao, pokušao spriječiti silovanje niti je pozvao policiju.

Tek je jedan radnik željeznice pozvao policiju nakon što je vidio napad na nadzornoj kameri. Policija je svladala silovatelja na sljedećoj željezničkoj stanici i to dok je u vlaku još uvijek silovao ženu, prenosi Fenix-magazin.de.

Policija je priopćila kako je silovanje snimljeno nadzornom kamerom koja prikazuje putnike kako mirno sjede dok muškarac siluje ženu.

Glavni policijski inspektor Timothy Bernhardt zaprepašten je ponašanjem putnika.

Bilo je puno ljudi koji su po mom mišljenju trebali intervenirati, rekao je Bernhardt za New York Post.

Putnicima ne prijeti nikakva kazna jer u Pennsylvaniji nepružanje pomoći nije kazneno djelo za razliku od Njemačke.

Ipak, to nešto govori o nama kao društvu. Mislim, tko bi dopustio takvo nešto? Kako je moguće da joj nitko nije pomogao?, šokiran je Timothy Bernhardt.

Rekao je kako je žrtva nakon silovanja odvezena u bolnicu. Policiji je dala detaljan opis zločina i osjeća se bolje koliko to može u situaciji koja joj se dogodila.

Ona je nevjerojatno hrabra žena. Nadam se da će se uspjeti oporaviti, rekao Timothy Bernhardt.

Vijest o ovom užasnom zločinu i putnicima koji nisu reagirali prenijeli su brojni mediji u svijetu među kojima su i njemački mediji poput Bilda.

(www.jabuka.tv | Foto: Emma Lee/WHY)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.