Muškarac kojeg su ispred Bijele kuće ranili policajci navodno je bio nenaoružan

Pripadnici Tajne službe u pucnjavi koja se kasno sinoć po europskom vremenu dogodila ispred Bijele kuće ranili su 51-godišnjeg muškarca.

Pucnjava se dogodila u trenutku kada je predsjednik SAD-a Donald Trump održavao konferenciju za medije, a koju je u datom momentu morao prekinuti.

Tajna služba je u službenom priopćenju navela da je incident započeo tako što je 51-godišnji muškarac prišao policijskom službeniku sjeverozapadno od Bijele kuće.

Osumnjičeni je prišao policajcu i rekao mu da ima oružje. Osumnjičeni se zatim okrenuo, agresivno potrčao prema policajcu i u pokretu izvukao predmet iz odjeće, navedeno je u priopćenju.

Zatim je zauzeo položaj strijelca kao da će ispaliti oružje. Policajac Tajne službe izvadio je svoje oružje udarajući pojedinca u torzo, kaže se u priopćenju.

Dva izvora rekla su, međutim, za CNN da je ranjena osoba bila nenaoružana.

Protokol Bijele kuće, navela je Tajna služba, nije prekršen tijekom incidenta. Ured profesionalne odgovornosti Tajne službe izvršit će interni pregled ponašanja službenika, dodaje se u priopćenju.

U trenutku kada se dogodila pucnjava Trumpa su izveli iz prostorije izvan ograde predsjedničkog kompleksa u Washingtonu. Trump je desetak minuta proveo u skloništu, a potom se vratio na pressicu.

Dogodila se pucnjava ispred Bijele kuće, a situacija je pod kontrolom. Zahvalio bih se tajnoj službi koja je kao i uvijek odradila posao veoma brzo i efektno. Izgleda da su pripadnici tajne službe pucali u jednu osobu koja je prevezena u bolnicu. Vidjet ćemo što će biti, rekao je Trump.

Pucnjava u blizini Bijele kuće: Trump izveden usred konferencije za medije

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.