Hercegovački biser: Lani bilježili više od 2.500 posjeta vikendom, sada jedva 400

Dok su lani uprihodovali više od dva milijuna maraka, kada su zabilježili i rekordnu posjetu više od 300.000 gostiju iz cijelog svijeta, ove godine je na Kravici, jednom od najljepših vodopada u Europi, otužna slika.

Podatak da je za prvih pola godine Kravicu posjetilo svega 6.350 osoba, a u istom periodu prošle godine 85.000, kako kaže Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, sasvim je jasan pokazatelj kakva je situacija.

Gubici su ogromni, praktično iznose više od 90 posto. Lani, kao i prethodnih godina, u strukturi gostiju su prednjačili inozemni, a sada su to domaći turisti. Međutim, te se posjete svode pretežno na dane vikenda, kada bilježimo od 300 do 400 gostiju, dok je ta brojka radnim danima duplo manja.

Lani je samo vikendom bilo više od 2.500 ljudi. Jasno, s ovakvom situacijom se suočavaju sva turistička mjesta i odredišta i bojimo se da će se cjelokupno stanje itekako odraziti i na narednu godinu. Mi smo bili vezani za Sarajevo, Međugorje, Jadransku obalu, radili smo s više od 30 agencija, a sada je sve to, jednostavno, stalo, ističe Vučić.

Upravo je Javno poduzeće “Parkovi”, koje upravlja Kravicom ove godine namjeravalo realizirati brojne projekte s ciljem obogaćivanja turističke ponude, a pripremali su se i za rekordnu posjećenost. Međutim, situacija s koronavirusom je poremetila sve planove i kako je za Avaz kazao Vučić, svi projekti su zaustavljeni.

Jedan od važnijih infrastrukturnih projekata, podsjetimo, bila je izgradnja mosta na Maloj Kravici. Projektom je bila predviđena obnova postojećeg i izgradnja novog mosta, čime bi se spojile dvije obale, a planirana je i izgradnja šetnice u dužini od dva kilometra uz samu obalu rijeke Trebižat.

Cijena ulaznice, potvrdio je Vučić, nije se mijenjala te od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tijekom sezone, odnosno, od 1. lipnja do 30. rujna, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • To je kad znate posao 😄😄
    Najbolje bi vam bilo naplaćivat 100 000€ po posjetitelju i tako ostvarit enormni dobitak 😄😄

  • Kravice su dobile ono što su zaslužile ! Zbog čega ja i bilo ko od domaćih tu kojima su Kravice faktički u vrtu ispred kuće trebam samo za njih plaćat cijenu ulaza a bilo di drugdje na Trebižatu ne trebam ništa !? Zašto ne pišete o ”padu” posjetitelja Božjaku, Čeveljuši, Koćuši, Jazu, u Trebižatu (Žoga beach bar) ??! Zašto ? — pa zato jer na ovim mjestima nema pada već je ultra posjećenost nikad veća gužva nije bila na Božjaku i Čeveljuši i ostalim mjestima uz rijeku Trebižat vikendom, i naravno da ću i ja i 99posto ostalih iz zap.Hercegovine i Čapljine i Čitluka ići svugdje prije samo ne na Kravicu. E neka neka, baš mi je drago ovo čuti, neka se malo ta ljubuška mafija koja drma lovu s Kravicu malo spusti na zemlju. Živio Božjak, živila Čeveljuša, živio Jaz u Čapljini! – jbš Kravicu

  • Sigurno 80 % Hercegovaca nije vidjelo nikada ovaj biser a pred pred kućom im jer ako pođe petero iz kuće treba im 50 KM za ulaznicu,da sve ponesu piće i ručak.
    I zašto uopće naplaćivati ulaznice zar to nije opće dobro za stanovnike Hercegovine,ili smo i mi turisti za one koji su od ulaznica napravili biznis,bez ulaganja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.