Musk na Twitteru zaziva razbijanje Amazona: Monopol je loš

Elon Musk poznat je po svojoj aktivnosti na Twitteru, koja ga je u nekoliko navrata dovela i u nevolje. No, u posljednjim se tvitovima obrušio na svog konkurenta u svemirskoj utrci.

U odgovoru na jedan tvit Musk je istresao svu svoju gorčinu.

Ovo je ludo, napisao je Musk Jeffu Bezosu, šefu Amazona i Blue Origina, i potom nastavio: Vrijeme je za razbijanje Amazona. Monopol je loš!

Što je točno potaknulo Muska na takav tvit, nije poznato, ali ovo mu nije prvi put da je optuživao i pozivao na nekakvu akciju, bez detaljnijih objašnjenja. Zna se da je Musk reagirao na pritužbu pisaca Alexa Berensona koji se požalio na odnos Amazona prema njegovoj knjizi koju je želio objaviti na Amazonovoj platformi Kindle.

Berenson je inače bivši reporter New York Timesa, koji je već izdao knjigu o opasnostima korištenja marihuane, a koja je proglašena punom pogrešaka. Nova Berensonova knjiga prilično se kritički odnosi prema američkim mjerama koje su uvedene kako bi se spriječila epidemija COVID-19. Naknon što mu je Amazon prvo odbio objaviti knjigu, nakon pritiska ipak su povukli svoju odluku, prenosi Zimo.hr.

Tko zna, možda je i Muskov pritisak odigrao ulogu u tome?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.