Musa: Pripreme u Istri bile su pun pogodak

Iako je istarski dio priprema okončan porazom od hrvatskog drugoligaša Pomorca, iz Širokog Brijega poručuju kako se u Hercegovinu nisu vratili nezadovoljni. Trener Slaven Musa bio je zapravo vrlo zadovoljan odrađenim poslom.

– Poraz kao poraz, ništa posebno, Pomorac je sigurno imao više motiva, a mi smo u glavama već bili kući, malo i umorni. Možda je čak i bilo dobro da momci vide da mogu i izgubiti, bio je Musin osvrt na tu šestu provjeru priprema u kojoj je upisan i prvi poraz ove zime.

– Moram reći da je to bilo pomalo i očekivano, jer u četrnaest dana nismo imali slobodnog dana, pet utakmica, računajući Dinamo na Pecari, odigrali smo u devet dana. Primili smo dva pogotka iz polukontri, smanjili i na kraju imali nekoliko prilika i za izjednačenje, ali nisam nezadovoljan, dodao je.

Zadovoljstvo Musa crpi iz nekoliko razloga. Najvažnije mu je da je kadar skoro u potpunosti zdrav…
– Pripreme u Istri bile su pun pogodak. Uvjeti su bili izvrsni, kako sam smještaj, tako i tereni, a posebno oni na kojima smo trenirali, ne i igrali utakmice. Važno mi je i da se u potpunosti oporavio Damir Džidić, kao i da je na tom putu Dino Ćorić, kojeg smo postepeno uvodili. Doduše, Dino je u Istri izvrnuo zglob, ali ne mislim da je to neki ozbiljan problem. Dvije utakmice bio je pošteđen Dalibor Šilić, jedino nije igrao Davor Landeka. List ga i dalje zateže, ali vjerujem da će biti spreman za nekoliko od ukupno četiri preostale provjere do početka proljeća. Najvažnije je da nema novih ozbiljnih ozljeda.

Sama igra? Musa ističe da je Široki na pravom putu.

– Dobro je za igrače bilo da vide da nitko u tim utakmicama koje smo igrali do sada nije bio bolji na terenu, kao i to da smo se oprobali protiv različitih stilova. Moram reći da su se neki igrači koji su manje igrali nametnuli, ali i da su neki već dokazani dodatno učvrstili svoje pozicije. Nemam nekih posebnih dilema. Što se tiče prvog kola nastavka, od ranije znamo da nećemo moći računati na Damira Džidića i Dalibora Šilića, a rekao bih da će dosta toga ovisiti o formi Landeke. On je u Istri uglavnom radio fitnes, vozio bicikl i slično, sad ćemo vidjeti koliko ćemo ga moći opteretiti u utakmicama.

Rudar, pa Vitez 

Sljedeću provjeru Širokobriježani igraju u četvrtak u svom kampu Musa – Karačić. U subotu im tamo dolazi Vitez.
– Te će nam utakmice doći kao odmor, vjerojatno ćemo minutažu podijeliti na dva poluvremena. Još ne znamo u koliko sati ćemo igrati s Rudarom, dok je s Vitezom dogovoreno u 15. Ovisno o vremenu, igrat ćemo na pravoj ili umjetnoj travi, rekao je Musa. (Dnevni list)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.